25 Σεπ 2023
0 σχόλια

Πρεμιέρα σήμερα για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες - Πόσο κοστίζουν

 

Στο id.gov.gr οι αιτήσεις

Στις 08:30 το πρωί άνοιξε η πλατφόρμα id.gov.gr, μέσα από την οποία, με τους κωδικούς του taxisnet, θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες, είτε θέλουν να βγάλουν για πρώτη φορά είτε για να αντικαταστήσουν την παλιά τους.

 Μέσα από το id.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν, από την Τρίτη (26.09.2023) κιόλας τα ραντεβού τους για την έκδοση νέων ταυτοτήτων ή την αντικατάστασή τους λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Το παράβολο για τις νέες ταυτότητες είναι 10 ευρώ και η ισχύς τους 10 χρόνια. Για τις περιπτώσεις φθοράς ή παλαιότητας, ο πολίτης θα πρέπει να πληρώσει και παράβολο 9 ευρώ (όπως ισχύει και τώρα). 

Στην αίτηση, ο πολίτης θα επιλέξει την αρχή έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του, μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας. Θα πρέπει να καταχωρήσει ονοματεπώνυμο, email και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου.

Το ραντεβού μπορεί να το κλείσει τρίτος, αλλά για την έκδοση της ταυτότητας απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. 

Αφού κάνει την αίτηση, ο πολίτης θα λάβει email επαλήθευσης. Και αφού το επιβεβαιώσει, θα λάβει mail με τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο 8 ώρες πριν. 


Δείτε τη συνέχεια εδώ: Οι νέες ταυτότητες σε 22 ερωτήσεις και απαντήσεις

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top