10 Ιαν 2024
0 σχόλια

O μικρός Αργεντίνος που κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας μιλά στην «Π»

 

Ο BAUTISTA SANCHEZ MALDONADO ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ // ΜΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η «ΨΥΧΗ» ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΡ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΡΔΙΚΟΥ


Από Αντωνία Κουτσάκη

«Το πιο δύσκολο στην ελληνική γλώσσα είναι η προφορά»

Τον λένε Bautista Sanchez Maldonado και είναι μόλις 11 χρονών. Μένει σε μια πόλη της Αργεντινής που λέγεται Ροσάριο και η μακρυνή του καταγωγή κρατάει από την Ελλάδα.

Ο Bautista, που το όνομα του σημαίνει Βαπτιστής, είναι ο νικητής του πρώτου Διαγωνισμού Ετυμολογίας, Επιρροής και Συμβολής της Ελληνικής Γλώσσας στις γλώσσες του κόσμου, που οργάνωσε η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής και τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Αγαπάω να γράφω ιστορίες από την μυθολογία στο σχολείο και ο μπαμπάς μου είδε για τον διαγωνισμό της ελληνικής πολιτιστικής οργάνωσης Νόστος στο ίντερνετ και όπως ξέρει πως μου αρέσει να γράφω μου είπε να συμμετάσχω» λέει ο μικρός… μεγάλος νικητής μιλώντας στην «Π».

«Η ελληνική γλώσσα είναι από τις αρχαιότερες γλώσσες στον κόσμο» αναφέρει ο ίδιος ενώ όταν του τονίζεις την προέλευση του ονόματος του που έχει ελληνικές ρίζες δείχνει για άλλη μια φορά την αγάπη του για τους Έλληνες «Το όνομά μου προέρχεται από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, άρα δείχνει ότι η θρησκεία είναι σημαντική για τους Έλληνες».


Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο patris.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top