28 Φεβ 2024
0 σχόλια

Οι πρώτες διαχειριστικές μελέτες για τη διαχείριση των δημόσιων δασών-Τρεις στην Ηλεία

 

Τη μεταρρύθμιση για τη διαχείριση των δημόσιων δασών ανέλυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, χθες σε συνέντευξη Τύπουγνωστοποιώντας παράλληλα τα δάση, τα οποία αφορούν οι πρώτες διαχειριστικές μελέτες που ανατίθενται.

 

Ακόμη, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προληπτικών καθαρισμών δασών (AntiNero), το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε πληθώρα περιοχών της χώρας.

Ξεκινώντας την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, θα εκπονηθούν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- μελέτες διαχείρισης δασών με επικαιροποιημένες τεχνικές προδιαγραφές (εντός του Μαρτίου 2024 η δημοπράτηση τους).

Αυτές οι πρώτες, πιλοτικές, διαχειριστικές μελέτες που ανατίθενται αφορούν σε δάση που βρίσκονται εντός τεσσάρων Περιφερειών της χώρας (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα). 

Πρόκειται για οκτώ συμβάσεις, συνολικής επιφάνειας 1.395.258,99 στρεμμάτων και συνολικής εκτιμώμενης αξίας 2.411.422,84 ευρώ. 

Οι τρεις από τις οκτώ συμβάσεις αφορούν δάση της Ηλείας και συγκεκριμένα η μία αφορά Κάπελη, Φολόη και Πηνεία, η άλλη Λαμπεία, Αστρά και Κρυόβρυση και η τρίτη Λαπίθα, Σμέρνα και Ζαχοβούνι Καλλιθέας.


Διάβασε αναλυτικότερα στο protinews.com.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top