24 Φεβ 2024
0 σχόλια

Panic Button: Η χρήση του επεκτείνεται και στις υποθέσεις αντιμετώπισης της βίας ανηλίκων

 

Θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα

Μέχρι πρότινος αφορούσε μόνο σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, η ενεργοποίηση του οποίου έχει σώσει πολλές γυναίκες έως τώρα

Με τα περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών παιδιών να πληθαίνουν και την ανησυχία από την έξαρση της βίας ανηλίκων να αυξάνεται, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) πρόκειται να εφαρμόσει μέσα στο επόμενο διάστημα το Panic Button για ανηλίκους.

Η αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας ανηλίκων σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του Panic Button μέχρι πρότινος γινόταν σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και αυτή τη φορά έρχεται να καταπολεμήσει τη βία μεταξύ ανηλίκων.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ενέργειες ώστε να γίνει πιο άμεσα αυτή η εφαρμογή, αλλά και ο τηλεφωνικός αριθμός που θα μπορούν να απευθυνθούν τα ανήλικα θύματα και οι γονείς τους», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανήλικη βία η αστυνομία έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

«Βρίσκονται αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας και της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων όσο και ένστολοι αστυνομικοί στα σημεία αυτά. Είναι έντονη η παρουσία αστυνομικών για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά το Panic Button και τη χρήση του στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας δήλωσε ότι θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το Panic Button βοήθησε να σωθούν γυναίκες από τα χέρια του κακοποιητή. Σε καμία περίπτωση από αυτές που ενεργοποιήθηκε, δεν πρόλαβε ο κακοποιητής και δεν είχαμε καμία γυναικοκτονία», συπλήρωσε.


in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top