23 Μαρ 2024
0 σχόλια

Πελοπόννησος: Ελβετική λύση για τον σιδηρόδρομο

 

Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα επιβατικό-τουριστικό τρένο; – Ελβετοί εμπειρογνώμονες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις βασισμένες στην επιτυχημένη εμπειρία τους

Το τρένο της Πελοποννήσου ξαναμπαίνει σιγά σιγά στις ράγες του

Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα από τη διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε η ελβετική πρεσβεία μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ). 

Την πρώτη ημέρα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Φωκίων Ζαΐμης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΜΠ, του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ) και εκπρόσωποι φορέων τουρισμού. 

Οι προσκεκλημένοι ελβετοί εμπειρογνώμονες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις βασισμένες στην επιτυχημένη εμπειρία τους.

Η προσπάθεια αναβίωσης του σιδηροδρόμου του Τρικούπη στην Πελοπόννησο ξεκίνησε το 2016 από τον φιλέλληνα καθηγητή Bernd Scholl του Πολυτεχνείου ETH της Ζυρίχης και ακολούθησε μια κοινή πρωτοβουλία της ΕΛΛΕΤ και της ελβετικής πρεσβείας σε συνεργασία με ελβετούς εμπειρογνώμονες και το ΕΜΠ. 

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρεσβευτής της Ελβετίας Stefan Estermann, πρόκειται για μια γραμμή που ενώνει σημαίνοντες ιστορικούς τόπους, όπως την Κόρινθο, το Ναύπλιο, την Ολυμπία και τις Μυκήνες.


Διάβασε περισσότερα στο messinia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top