12 Απρ 2024
0 σχόλια

Μήνυμα ελπίδας από τα νιάτα της Ηλείας!

 

Με ζωντάνια και χάρη διεξήχθη το 16ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης στην Κρέστενα

Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: «Με αυτό τον τρόπο πρέπει να προβάλλεται η νεολαία μας»

Από νιάτα, ζωντάνια και ομορφιά κατακλύστηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου ο χώρος της γιορτής Σταφίδας Κρεστένων, κατά την άψογη  διεξαγωγή του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης, στο οποίο συμμετείχαν 39 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με 1300 μαθητές απ’ όλη την Ηλεία.

Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από τους μαθητές που με μοναδικό τρόπο παρουσίασαν καταχειροκροτούμενοι χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα το Φεστιβάλ φιλοξένησε και εντυπωσιακές εκθέσεις τεχνολογίας και εικαστικών. 

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος έκανε λόγο για ημέρα γιορτής που φέτος είναι αφιερωμένη στην ολυμπιακή χρονιά, στέλνοντας συγχρόνως το μήνυμα δημιουργίας απέναντι στα περιστατικά βίας που παρατηρούνται σε σχολεία της χώρας μας.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε στην Κρέστενα.

Είναι μια μέρα γιορτής για την πόλη μας. Είναι μέρα συνάντησης των παιδιών της Ηλείας που έρχονται με το μεράκι της δημιουργίας και παρουσιάζουν το έργο τους με καμάρι.

Μαθητές και μαθήτριες στείλτε το μήνυμα της δημιουργίας σε όλη τη χώρα.

Στείλτε το μήνυμα σε εκείνα τα παιδιά, σε αυτούς τους μαθητές που έχασαν τον δρόμο τους και πέταξαν τα βιβλία τους και πήραν στα χέρια τους μαχαίρια και ρόπαλα για να προβληθούν στο διαδίκτυο, να αντιγράψουν την προσπάθειά σας που είναι αξιέπαινη, που είναι δημιουργική, που είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. 

Με αυτό τον τρόπο πρέπει να προβάλλεται η νεολαία μας.

Η γιορτή μας φέτος είναι αφιερωμένη στην ολυμπιακή χρονιά. Σε λίγες ημέρες από εδώ, από την Ηλεία, θα φύγει η φλόγα των ιδεωδών, η φλόγα της ψυχής μας στο ταξίδι της στη χώρα όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Να είμαστε όλοι εκεί. Να ευχηθούμε στο Ιερό Σύμβολο καλό ταξίδι. Να μεταφέρει στους λαούς που πάει τα ιδεώδη της πατρίδας μας, την ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών και την ευγενή άμιλλα.

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την συμμετοχή της στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές για την καθοδήγηση των παιδιών, τους γονείς τους  αλλά κυρίως ευχαριστούμε εσάς παιδιά για το χρόνο που διαθέσατε και την προσπάθεια που κάνατε για να μας δείξετε τα ωραία πράγματα που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.

Καλή σας επιτυχία».

Ο Διευθυντής Δ/θμιας

Από την πλευρά του εξάλλου ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας, ανέφερε ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση που η διάρκειά της στα χρόνια αποδεικνύει ότι έχει κερδίσει τη μαθητική αλλά και την τοπική κοινωνία. 

«Μέσα από την ομαδικότητα και συνεργασία μαθητών εκπαιδευτικών αλλά και της Δ.Α. του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, νιώθουμε ευτυχείς που δόθηκε για ακόμα μία φορά η δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία μας» δήλωσε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση του 16 Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης.

Χαιρετισμό εξάλλου απεύθυνε και ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Μητρόπουλος, λέγοντας πως το φεστιβάλ είναι γεμάτο ζωή και αυτό οφείλεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους οποίους όπως είπε εμπιστευόμαστε και είμαστε υπερήφανοι. 

Το πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ περιλάμβανε μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ικαρία, την Κρήτη, χασάπικο, ζεϊμπέκικο, χασαποσέρβικο κ.α.

Επίσης η έκθεση Τεχνολογίας  περιλάμβανε δημιουργίες από τα Γυμνάσια Ανδρίτσαινας, Κρεστένων, Μακρισίων, το 1ο &4ο Πύργου, Σαβαλίων, το ΓΕΛ Κρεστένων και τα ΕΠΑΛ Κρεστένων, Λεχαινών, ενώ η έκθεση Εικαστικών είχε  έργα από τα Γυμνάσια: 3ο Αμαλιάδας, Ανδρίτσαινας, Ζαχάρως, Μακρισίων, Ν. Φιγαλείας, 4ο Πύργου, Σαβαλίων-ΓΕΛ Κρεστένων-ΕΠΑΛΚρεστένων, Λεχαινών.

Στην μαθητική εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Δήμητρα Ζαφειροπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανασία Κουσκουρή, Γιώργος Τριγάζης και Θεοδ. Λώλος, οι Γ.Γ. των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως κ.κ. Κώστας Πολυζωγόπουλος και Λευτέρης Καστανάκης αντίστοιχα, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου,  εκπρόσωποι των βουλευτών Ηλείας Διονυσίας Αυγερινοπούλου και Μιχ. Κατρίνη,  στελέχη της εκπαίδευσης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Την οργανωτική επιτροπή μαζί με τους κ.κ. Ζέρβα και Μπαλιούκο, αποτελούσαν οι προϊσταμένη εκπ/κων θεμάτων ΔΔΕ Ηλείας κ. Πολυξένη Κοτρέτσου, η Δ/ντρια του Γεν. Λυκείου  Κρεστένων κ. Βασιλική Πετροπούλου, ο Δ/ντης Γυμνασίου Κρεστένων κ. Γεώργιος Ασημακόπουλος, η πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Βασιλική Κοτσοπούλου, ο υποδ/ντης Γυμν. Κρεστένων κ. Γ. Ασημακόπουλος, ο καθηγητής του Γυμν. Κρεστένων κ. Φώτιος Νικολόπουλος και η γραμματέας του Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Ηλείας κ. Βασιλική Κομμάτα.



Δείτε περισσότερα στο παρακάτω λίνκ:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top