15 Απρ 2024
0 σχόλια

Γιάννης Φέρτης: Το πασίγνωστο τραγούδι που στιγμάτισε με τη φωνή του

 


Ο Γιάννης Φέρτης διέθετε μια εκφραστική φωνή, την οποία συναντάμε σε ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι, που σημάδεψε την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο ο θάνατος του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Φέρτη, την Κυριακή (14/04), σε ηλικία 86 ετών.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, υπήρξε πρωταγωνιστής από τη δεκαετία του 1961 έως και 2024, σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.

Η χαρακτηριστική και εκφραστική φωνή του Γιάννη Φέρτη

Ο Γιάννης Φέρτης διέθετε μια ιδιαίτερη και εκφραστική φωνή, με την οποία είχε “ντύσει” πληθώρα διαφημίσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Επίσης, την αναγνωρίσιμη φωνή του την συναντάμε και σε αρκετά τραγούδια, άλλοτε ως ερμηνευτή και άλλοτε ως αφηγητή, όπως και σε συναυλίες, σε μουσικές παραστάσεις και μεγάλα αφιερώματα.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, το οποίο σημάδεψε με τη φωνή του, είναι το αγαπημένο “Σαν με κοιτάς”, που έχει γράψει ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο.



Διάβασε περισσότερα στο thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top