25 Απρ 2024
0 σχόλια

Ξεκίνησε η επιδρομή στα social media όλων των Ελλήνων από την εφορία

 

Ξεσκονίζει τα social media ψάχνοντας φοροφυγάδες

Ειδικό πρόγραμμα και διασταυρώσεις θα εντοπίζουν αδήλωτα εισοδήματα από μισθούς συντάξεις και ακίνητα.  

Η ΑΑΔΕ έχει σαν στόχο να αξιοποιήσει τη τεχνητή νοημοσύνη η οποία με τη βοήθεια ειδικού αλγόριθμου θα σαρώνει τις φορολογικές δηλώσεις, θα βλέπει τραπεζικούς λογαριασμούς όπως και τη δραστηριότητα στα social media και θα προσπαθήσει να ξετρυπώσει φοροφυγάδες. 

Μάλιστα πληροφορίες θα αναφέρουν ότι θα αξιοποιούνται και στοιχεία όπως αποστολές με courier.

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής έχουν μπει για τα καλά οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, με τους φοροελεγκτές να διενεργούν έρευνες και διασταυρώσεις από το γραφείο τους, εντοπίζοντας ύποπτες συναλλαγές, υποθέσεις παράνομου εμπορίου και πλουτισμού. 

Ο ειδικός αλγόριθμος της ΑΑΔΕ διενεργεί συνδυαστικές διασταυρώσεις σε δηλωθέντα εισοδήματα, επαγγελματική δραστηριότητα, τζίρους, δαπάνες διαβίωσης, τραπεζικές κινήσεις και αξιοποιεί πληροφορίες από social media (Facebook, Instagram, TikTok) μέχρι και τις παραδόσεις προϊόντων από τις εταιρείες κούριερ.

Στο ηλεκτρονικό «δίχτυ» της ΑΑΔΕ πιάνονται χιλιάδες φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, αναδρομικά, ακίνητα, μερίσματα αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις που ενώ έχουν δραστηριότητα υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.


pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top