19 Μαΐ 2024
0 σχόλια

Εικόνες βγαλμένες από το παρελθόν στους Αγώνες Δρόμου Ανδρίτσαινας!

 

«Ζωντάνεψε» η ορεινή περιοχή από την παρουσία εκατοντάδων δρομέων και επισκεπτών

 

Εικόνες βγαλμένες από το παρελθόν στους  Αγώνες Δρόμου Ανδρίτσαινας!

Την ανάγκη απομάκρυνσης της τέντας από τον Επικούριο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων


Εικόνες βγαλμένες από το μακρινό παρελθόν, με πλήθος κόσμου να δίνει «ζωντάνια»  στην ευρύτερη περιοχή,  υπήρξαν  το πρωί της Κυριακής  19 Μαΐου στην  ορεινή ζώνη  της επ. Ολυμπίας, με την τέλεση του 1ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Ανδρίτσαινας, που διοργάνωσε με επιτυχία ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Εκατοντάδες δρομείς διαφόρων ηλικιών, με τη μεγάλη ωστόσο πλειοψηφία να ανήκει  στη νεολαία, έλαβαν μέρος στους αγώνες που είχαν σαν αποκορύφωμα τη διαδρομή 14 χιλιομέτρων από το Ναό Επικούριου Απόλλωνα, μέσα σε   ένα πραγματικά εντυπωσιακό τοπίο!

Στην επιτυχημένη διοργάνωση των αγώνων συνέβαλαν  σημαντικά και οι καλές καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι  στην περιοχή υπήρξε σημαντική μείωση της Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα!

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος νωρίς το πρωί έδωσε το έναυσμα για τον αγώνα από τον Επικούριο, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους  αθλητές-τριες που έλαβαν μέρος.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μπαλιούκος επεσήμανε  τη σπουδαιότητα διοργάνωσης  των αγώνων  στους οποίους συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ενώ αναφερόμενος στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα  τόνισε πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η απομάκρυνση  της τέντας που υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες και δυσφημίζει το ονομαστό μας μνημείο.

Ακολούθησε ο τερματισμός στην   Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας των δρομέων  της διαδρομής των 14 χιλ. με τους τρεις πρώτους νικητές (κατά σειρά) να είναι οι Αναστάσιος Πατσούρης, Γεώργιος Μανάβης και Χαρ. Πρεβεντάς

Ταυτόχρονα  διεξήχθη ο αγώνας δρόμου 5 χλμ με εκκίνηση   και τερματισμό επίσης την Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας με τρεις πρώτους νικητές τους Γιώργο Λουμίτη, Γιώργο Θεοδόση και Αντώνη Παπανικολάου. 

Επίσης σημαντική επιτυχία παρουσίασε  και ο αγώνας 1 χλμ για παιδιά, με διαδρομή μέχρι το Κέντρο Υγείας και τερματισμό ξανά στην πλατεία Ανδρίτσαινας.


Οι απονομές

Κορυφαία στιγμή στους αγώνες  δρόμου Ανδρίτσαινας ήταν οι απονομές στους νικητές διαφόρων κατηγοριών  που έγιναν  από το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, τους αντιδημάρχους κ.κ. Αν. Καρνάρο, Αθανασία Κουσκουρή, Μιλτ. Γεωργακόπουλο, Δημήτρη Μικέλη και Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου,  τις  δημοτικές συμβούλους  κ.κ. Βασιλική Κοτσοπούλου και Αντωνία Νανοπούλου, την πρόεδρο της Τ.Κ. Ανδριτσαίνης κ. Δήμητρα Μπασκόζου,  προέδρους Τ.Κ., το διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου  κ. Νικ. Καράμπελα (ήταν και δρομέας) κ.α.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Γ.Γ. του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Κώστας Πολυζωγόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και αρχών και πολλοί κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

 Την ευθύνη για την διοργάνωση είχαν οι,  Μοσχοπούλου Μαρία, Τριαντόπουλος  Χαράλαμπος  και Τσουτσάνης Κωνσταντίνος, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν  η συμβολή  εργαζόμενων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς και πολλών εθελοντών που συνέβαλαν στα μέγιστα στην σωστή διοργάνωση των αγώνων  δρόμου.


Δείτε περισσότερα εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top