6 Μαΐ 2024

Bloomberg για Ελληνικό: Η μεγαλύτερη «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης χτίζεται στην Ελλάδα

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το έργο θα προσθέσει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ της Ελλάδας και θα δημιουργήσει έως και 80.000 νέες θέσεις εργασίας

Στη νότια ακτογραμμή της ελληνικής πρωτεύουσας, ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου της πόλης στη μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης αποκτά επιτέλους δυναμική, αναφέρει το Bloomberg για το Ελληνικό. 

«Μετά από μια δεκαετία καθυστερήσεων, αναδύεται το όραμα του Ελληνικού» συνεχίζει το δημοσίευμα

«Ο πύργος της μαρίνας, που σύντομα θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης της Ελλάδας, αρχίζει να υψώνεται. 

Οι σιδερένιοι σκελετοί των πολυκατοικιών παίρνουν μορφή

Στεκόμενος στη μαρίνα, με θέα τον Σαρωνικό κόλπο από τη μία πλευρά και τον πύργο από την άλλη, είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς τη μελλοντική πόλη, η οποία θα διαθέτει ελεύθερους χώρους, βιώσιμες πηγές ενέργειας και άφθονο πράσινο που σήμερα λείπουν από την Αθήνα» αναφέρει.

Απλωμένο σε 6.200 στρέμματα και σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, το Ελληνικό θα μεταμορφώσει τόσο την ακτογραμμή όσο και τη χώρα

Πρόκειται για το είδος του έργου που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Κίνα ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι ένα σημάδι της αναγέννησης της Ελλάδας μετά την κρίση, συνεχίζει διθυραμβικά το δημοσίευμα. «Υπήρχε δικαιολογημένη δυσπιστία» στις πρώτες ημέρες του έργου, δήλωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda Development, μιλώντας στο Bloomberg. 

Ο κ. Oδυσσέας Αθανασίου είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, του εργολάβου που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη πολλαπλών χρήσεων, σημειώνει το Bloomberg. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το έργο θα προσθέσει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ της Ελλάδας και θα δημιουργήσει έως και 80.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αποφέρει φορολογικά έσοδα άνω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του το 2037. 

Οι κάτοικοι του Ελληνικού θα έχουν πρόσβαση σε σχολεία, πάρκα, γραφεία, καταστήματα, ακόμα και στην παραλία σε λιγότερο από 15 λεπτά.


Διάβασε περισσότερα στο lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου