26 Μαΐ 2024
0 σχόλια

Τι ήθελε να πει με την γλώσσα του σώματος η Marilyn Monroe όταν τραγούδησε στον John Kennedy; (vid)

 

Ένας ειδικός εξηγεί

Η Marilyn Monroe είναι αναμφίβολα η πιο εμβληματική ηθοποιός της Χρυσής Εποχής του κινηματογράφου. Αν και εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της, είναι ίσως περισσότερο γνωστή για τις ερμηνείες της στην κωμωδία, κυρίως στο "Some Like It Hot" του 1959, που είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες ταινίες του αιώνα.

Ωστόσο, το πιο αξιομνημόνευτο περιστατικό της είναι η στιγμή στην ταινία του 1955 "The Seven Year Itch", στην οποία η Monroe, που υποδύεται το "the girl", αφηνει το φόρεμά της να χορέψει ενώ στεκόταν πάνω από έναν αεραγωγό δίπλα σε σταθμό του μετρό.

Αν και η καριέρα της αργότερα άρχισε να παραπαίει, τον Μάιο του 1962 έκανε μια τελευταία εμβληματική εμφάνιση, αυτή τη φορά σε ένα διάσημο γκαλά για τον εορτασμό των 45ων γενεθλίων του προέδρου John F. Kennedy, στο οποίο τραγούδησε ένα τραγούδι που υποτίθεται ότι έγραψε η ίδια στον πρόεδρο. Η Monroe βρέθηκε νεκρή μόλις τρεις μήνες αργότερα σε ένα σκηνικό που έμοιαζε με αυτοκτονία σε ηλικία 36 ετών. Έκτοτε, τα πλάνα της τελευταίας μεγάλης δημόσιας εμφάνισής της έχουν δημοσιευτεί από θαυμαστές και ειδικούς, υπό το φως των αποκαλύψεων που υποδηλώνουν ότι η ηθοποιός και ο πρόεδρος είχαν είχε εμπλακεί σε εpωτική σχέση.


Ο Jess Ponce III, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, εκπαιδευτής επικοινωνίας και συγγραφέας του βιβλίου "A.W.E.S.O.M.E.: Seven Keys to Unlocking the Speaker Within", λέει ότι η εμφάνιση της Monroe ήταν μια "καθοριστική στιγμή που περικλείει τη μοναδική της γοητεία", προσθέτοντας ότι ήταν " μια εκδήλωση που συνδύαζε απρόσκοπτα την οικειότητα της με το δημόσιο θέαμα».

Η στοργή της Μέριλιν Μονρό για τον Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι ήταν ξεκάθαρη εκείνη τη νύχτα του 1962 όταν ανέβηκε στη σκηνή μπροστά σε 15.000 θεατές για να τραγουδήσει το "Happy Birthday" στον πιο ισχυρό άνδρα της χώρας. Διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του βιογράφου της Monroe, Donald Spoto, ισχυρίζονται ότι η εμφάνιση ήρθε μετά από ένα ραντεβού μεταξύ της ηθοποιού και του προέδρου που συνέβη μόλις τρεις μήνες νωρίτερα σε ένα πάρτι στο σπίτι του τραγουδιστή Bing Crosby. Σε αυτό το πλαίσιο, η ερμηνεία της Monroe στα γενέθλιά του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αντανάκλαση μιας σeξουαλικής σχέσης μεταξύ των δύο.

Η εμφάνιση της Monroe στη σκηνή προκάλεσε μια ηχηρή βοή του κοινού καθώς ήρθε στο μικρόφωνο και έβγαλε το λευκό γούνινο παλτό της για να αποκαλύψει ένα στενό φόρεμα που έδινε την εντύπωση ότι είναι σχεδόν γuμνή. Ο ίδιος ο Κένεντι έκανε μια αστεία αναφορά στο πόσο ασύστολα σeξουαλική ήταν η εμφάνιση της Monroe, και πήγε στο μικρόφωνο μετά την ερμηνεία της για να πει ειρωνικά: «Μπορώ τώρα να αποσυρθώ από την πολιτική αφού μου τραγούδησαν το Happy Birthday με τόσο γλυκό και ευεργετικό τρόπο».


Διάβασε περισσότερα στο e-radio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top