23 Ιουν 2024
0 σχόλια

Η Ελλάδα μετατρέπει ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο σε μια έξυπνη πόλη 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

 

Σημάδι αναγέννησης για τη χώρα η επένδυση στο Ελληνικό, αναφέρει το δημοσίευμα – Θα προσθέσει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ και θα δημιουργήσει έως και 80.000 νέες θέσεις εργασίας

Το έργο του Ελληνικού από την Lamda Development εξυμνεί με δημοσίευμά του το Businessinsider, κάνοντας λόγο για την μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης.

Βρίσκεται στον χώρο ενός πρώην αεροδρομίου της Αθήνας, και αναμένεται να διαθέτει τον πρώτο ουρανοξύστη της Ελλάδας, ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο και ένα αθλητικό πάρκο.

Οι υπεύθυνοι του έργου δήλωσαν στο Business Insider ότι προσπαθούν να κατασκευάσουν έναν “επίγειο παράδεισο” που να συνδυάζει γραφική θέα στην ακτογραμμή με τεχνολογικά προηγμένες και φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές. 

Υπολογίζουν ότι η πρώτη φάση του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026, θα προσελκύσει ένα εκατομμύριο νέους τουρίστες και θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία κατά 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το Ελληνικό είναι μια από τις πολλές νέες υψηλής τεχνολογίας πόλεις που κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο — αν και συνήθως βρίσκονται στην Κίνα ή τη Μέση Ανατολή παρά στην Ευρώπη.

Στη νότια ακτογραμμή της ελληνικής πρωτεύουσας, ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου της πόλης στη μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης αποκτά επιτέλους δυναμική, αναφέρει το δημοσίευμα.


Διάβασε περισσότερα στο tilestwra


Η Ελλάδα κατασκευάζει τη μεγαλύτερη και πιο πράσινη έξυπνη πόλη της Ευρώπης σε ένα έργο ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη για πάνω από μια δεκαετία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top