27 Ιουν 2024
0 σχόλια

Ηλεία: Μεγάλες οι καταστροφές σε Αλποχώρι-Πηνεία-Σε απόγνωση αγρότες & πολίτες

 

Νέο χτύπημα για την Ηλεία είναι οι φετινές φωτιές που έκαψαν το Αλποχώρι και την Πηνεία καθώς έχει πληγεί η οικονομία της περιοχής αλλά και ο πρωτογενής τομέας.

 

Οι αγρότες και οι καλλιεργητές είδαν ξανά τις περιουσίες τους να καίγονται όπως το 2007 και το 2021. 

Ξανά θεατές σε ένα έργο χιλιοπαιγμένο που τελικά καμία κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει λύσεις και να δημιουργήσει ένα σχέδιο αποτελεσματικό.

Φυσικά τεράστιες ευθύνες έχουν και οι Δήμοι που είναι ο μεγάλος ασθενής του Δημοσίου και ενώ παίρνει χιλιάδες χρήματα για την πυροπροστασία, τελικά πολύ λίγα έως καθόλου φτάνουν στο να γίνουν παρεμβάσεις για να προστατευθεί ο πολίτης και η περιουσία του.

Τα πρώτα στοιχεία για τις φετινές φωτιές δείχνουν πάνω από 35.000 καμένα στρέμματα στην Πηνεία και περισσότερα από 800 στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων κάηκαν σε Αλποχώρι μαζί και πολύ μεγάλες ζημιές σε σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις. 

Ο Δήμος Ήλιδας κυρύχτηκε για τους επόμενους μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης των πληγέντων αλλά και κινητοποίησης για δράσεις στο επόμενο διάστημα. 

Το κλίμα στην Ηλεία είναι βαρύ, μεταφορικά και κυριολεκτικά καθώς οι απανωτές καταστροφές της φύσης, το μειωμένο εισόδημα και ο κίνδυνος της μεγάλης ληψυδρίας που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες είναι θέματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις αλλά κανείς από τους αρμόδιους δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει.


Διάβασε περισσότερα στο iliaoikonomia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top