22 Ιουν 2024
0 σχόλια

Πύρινη κόλαση σε Αχαΐα και Ηλεία – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο (22/06)

Επί ώρες έδωσαν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα δεκάδες πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν την Παρασκευή (21/06) σε όλη τη χώρα, με πιο δύσκολα αυτά στην Αχαΐα, που μετέπειτα επεκτάθηκε στην Ηλεία, και στην Αργολίδα.


Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν υποχώρησαν, κάτι που μέχρι τώρα ευνοεί τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να περιορίσουν τις φλόγες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη μάχη καθώς 120 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα προσπαθούσαν για ώρες να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενίσχυσαν και τμήματα εθελοντών, ενώ από την τοπική αυτοδιοίκηση διατέθηκαν μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και υδροφόρες.

Μπαράζ εκκενώσεων σε Αχαΐα και Ηλεία

Δεκάδες περιοχές εκκενώθηκαν στην Ηλεία λόγω της φωτιάς που μαίνεται από το απόγευμα. Ειδικότερα, οι κάτοικοι στις περιοχές Χανάκια, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Αλποχώρι, Σκαφιδιά και Άγιος Ηλίας, Βάλμη, Μασουραίικα, Πετραίικα, Απιδούλα και Μαζαράκι, Σιμόπουλο, Πρόδρομος, Σκλίβα, Βουλιαγμένη, Καλό Παιδί, Λαγανάς, Αντωνέικα και Λάτα κλήθηκαν να απομακρυνθούν.


«Αποτέλεσμα εμπρησμού- Ξέσπασαν 4 εστίες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου», λέει ο δήμαρχος Πύργου

Για εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, αναφερόμενος στις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Ηλείας.


«Ζήσαμε εφιαλτικές στιγμές το απόγευμα, οι άνεμοι ήταν δυνατοί», είπε μιλώντας στο «Open».


Ο κ. Κάννης μίλησε για τέσσερις εστίες πυρκαγιών, που ξέσπασαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση, έχουν κοπάσει οι άνεμοι, θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελείωσε το κακό, που άφησε πίσω του έναν νεκρό», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι αιτίες του θανάτου του θύματος δεν έχουν διευκρινιστεί.


Κάηκαν σπίτια στο Κρανίδι

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής και στο Κρανίδι, όπου κάηκαν σπίτια.


Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.


Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και για σήμερα.


Δείτε σχετικά βίντεο στο newsbeast

Δείτε επίσης: Πύργος: Πύρινη κόλαση! Ένας νεκρός στη Μυρτιά. Ζητήθηκε εκκένωση σε Μυρτιά, Σκουροχώρι , Σκαφιδιά, Αγιο Ηλία , Χανάκια , Αλποχώρι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top