21 Ιουλ 2024
0 σχόλια

Δεν χρειάζεσαι πλοίο: Ο νο1 value for money προορισμός στην Ελλάδα φέτος βρίσκεται στην Πελοπόννησο!

 

Ακριβώς 20 χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο της Ηλείας 

και μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά από την Αμαλιάδα, μία αχανής, αμμώδης παραλία διεκδικεί τον τίτλο μίας εκ των καλύτερων ακτών της Πελοποννήσου.


Στην Κουρούτα το Ιόνιο «σκάει» ήρεμα πάνω στη χρυσή, απαλή άμμο μεταφέροντας παντού στην ατμόσφαιρα την αίσθηση ενός γλυκού, ατελείωτου καλοκαιριού, σε έναν πολύβουο, παραθαλάσσιο οικισμό γεμάτο εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μερικά εντυπωσιακά ξενοδοχεία.


Μπαίνοντας στο χωριό το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσετε είναι οι περίφημες Dexamenes, το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο πάνω από τη θαυμάσια, μακριά ακτογραμμή που υπήρξε εργοστάσιο κρασιού, πριν μετατραπεί σε υπερπολυτελές κατάλυμα, μα πολύ περισσότερο από αυτό σε ένα πραγματικό σήμα κατατεθέν της περιοχής. 

Μόλις δείτε τις μεγάλες του δεξαμενές να ξεπροβάλουν πάνω από τον φαρδύ, ξύλινο φράχτη θα ξέρετε πως έχετε φτάσει στην Κουρούτα. 

Στην παραλία του ατελείωτου πάρτι και των πεντακάθαρων, ήρεμων νερών.

Το περίφημο ξενοδοχείο Dexamenes στην παραλία της Κουρούτας

Κι αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και της Αμαλιάδας, δηλώνουν εξαιρετικά περήφανοι είναι το γεγονός ότι στην Κουρούτα δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ξαπλώστρα απολύτως πουθενά. 

Όλες οι παροχές στην παραλία είναι εντελώς δωρεάν για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου. Και τι δύση. 

Η παραλία είναι τοποθετημένη σε μέρος μαγικό

Απέναντι η Ζάκυνθος φαίνεται πεντακάθαρα,  την ώρα που ο ήλιος πέφτει μέσα στη θάλασσα το θέαμα είναι συναρπαστικό, με το όμορφο νησί του Ιουνίου να αποκτά αμέτρητες αποχρώσεις του μοβ και του πορτοκαλί.


Δείτε περισσότερα στο gargalianoionline

-------------------------------------------------------------------------

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top