29 Αυγ 2024
0 σχόλια

Το ρόδι ενός εκπαιδευτικού από τους πρόποδες του Ολύμπου που “ταξιδεύει” σε όλο τον κόσμο!

 

Παγκόσμια υπόκλιση!

Προερχόµενος από το χώρο της εκπαίδευσης, όντας πτυχιούχος φυσικός, ο Στέφανος Πούτας, αποφάσισε να ασχοληθεί και µε τον πρωτογενή τοµέα.

Η προσπάθειά του ξεκίνησε το 2007, καθώς επιθυµία του ήταν να αξιοποιήσει τα ευεργετήµατα του ροδιού για τον ανθρώπινο οργανισµό.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ιδιόκτητη γη για να αναπτύξει τη δραστηριότητά του, αποφάσισε να αγοράσει 35 στρέµµατα στην Ελασσόνα, όπου σήµερα καλλιεργούνται βιολογικά 2.000 δέντρα, τα περισσότερα από αυτά της ποικιλίας Wonderful καθώς και ορισµένα της ποικιλίας Άκο.

«Αρχικά δραστηριοποιήθηκα στη διάθεση των φρούτων µε τη µορφή της χονδρικής πώλησης

Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι οι τιµές πιέζονταν έντονα από τους χονδρεµπόρους και επιδίωξα να δηµιουργήσω υπεραξία για το προϊόν µου µε ίδιες δυνάµεις. 

Έτσι, ξεκίνησα τη µεταποίηση των φρούτων µε πρώτο προϊόν τον χυµό ροδιού, ο οποίος κυκλοφόρησε συσκευασµένος στην αγορά

Η συµµετοχή σε σηµαντικές εκθέσεις τροφίµων, ενίσχυσε ακόµα περισσότερο τη ζήτηση και το πελατολόγιο. 

Προκειµένου να καλύψω τη ζήτηση αυτή αποφάσισα να διευρύνω το χαρτοφυλάκιο µε νέα προϊόντα όπως µαρµελάδες, ντρέσινγκ, τσάτνεϊ, σάλτσες barbeque και σιρόπι ροδιού

Το σύνολο της παραγωγής είναι βιολογικής καλλιέργειας, ενώ όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιηµένα από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων, Vegan Society».


Διάβασε περισσότερα στο athensmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top