10 Σεπ 2024
0 σχόλια

Τηρήθηκε το μακραίωνο έθιμο στο Λογγό του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

 

Παραδοσιακό ξεφάντωμα σε ειδυλλιακό περιβάλλον

Πλήθος κόσμου από Ηλεία και γειτονικές περιοχές στην εορτή της γέννησης της Θεοτόκου

Παρουσία πλήθους κόσμου τηρήθηκε και φέτος στις 8 Σεπτεμβρίου το έθιμο του εορτασμού της γέννησης της Θεοτόκου, στον ειδυλλιακό καταπράσινο χώρο στο Λογγό  του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πανηγύρι το οποίο έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν, το οποίο  ωστόσο και σήμερα λαμβάνει διαστάσεις λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού κατοίκων αλλά και επισκεπτών, από την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, καθώς γειτονικών Νομών.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βρεστού κ. Νικ. Κλωνάρης καθώς και τα στελέχη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου με επικεφαλής τον κ. Αναστ. Χριστακόπουλο, είχαν την επιμέλεια για την  άψογη προετοιμασία της εκδήλωσης, η οποία εκτός από τα νόστιμα  εδέσματα και ποτά περιλάμβανε και παραδοσιακή  μουσική και τραγούδια με τους Γιώτα Κόκκορη και Νικ. Ζάρρα.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ.κ. Μιλτ. Γεωργακόπουλος και Δημ. Μικέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Δρακόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών  φορέων και αρχών, ενώ εκ μέρους του προέδρου του χωριού εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον αντιδήμαρχο κ. Αν. Καρνάρο, για την προσφορά του στο ψήσιμο της γουρνοπούλας.

Το γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και διήρκεσε μέχρι αργά το απόγευμα.


Δείτε περισσότερα στο Δημότες Ανδρίτσαινας - Κρεστένων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top