19 Οκτ 2024
0 σχόλια

Στις καλένδες ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στις καλένδες ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Στις καλένδες παρέπεμψε τη χρηματοδότηση και έναρξη εκτέλεση του έργου του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαος Ταχιάος, απαντώντας χθές Παρασκευή (18/10/24), σε επίκαιρη ερώτηση του του Προέδρου της Κ.Ο. της “Νεας Αριστεράς” και Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση.

Εκείνο που διαβεβαίωσε είναι, όπως είπε, ότι «σε δύο βδομάδες θα κατατεθεί η προμελέτη, απ’ όσο έχω πληροφορηθεί από τον παραχωρησιούχο» προσθέτοντας ότι «αυτή περιλαμβάνει τρία διαφορετικά εναλλακτικά σενάρια ειδικά για τη λίμνη Καϊάφα».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του έργου ο υφυπουργός είπε ότι είναι «λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, υπερδιπλάσιος του προϋπολογισμού του Πάτρα-Πύργος. 

Ο προϋπολογισμός του έργου, με τη φθηνότερη λύση στην περιοχή όπου υπάρχουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι της τάξεως των 700 εκατομμυρίων ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του Πάτρα-Πύργος ήταν 300 κάτι εκατομμύρια».

Ο κ. Ταχιάος είπε τέλος πως «είναι ένα έργο που θα το δούμε πάρα πολύ σοβαρά -δεν είναι εύκολη η απάντηση- και είμαι ο τελευταίος που θα δώσει χρονοδιαγράμματα, γιατί δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα επαληθευτούν»! 

Και πρόσθεσε: «Το να βγούμε και να πούμε σήμερα στον κόσμο ότι τελειώνουμε ένα έργο 300 εκατομμυρίων ευρώ -το οποίο το σώσαμε κυριολεκτικά- και αμέσως δημοπρατούμε ένα έργο 700 εκατομμυρίων, μάλλον αναξιόπιστους θα μας έκανε»!

Ακόμη, ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της Επίκαιρης Ερώτησης αναφέρθηκε στο αρδευτικό δίκτυο του Φιλιατρινού Φράγματος, για το οποίο είπε πως θα δημοπρατηθεί. 

«Χθες πρέπει να υπογράφηκαν από τον Υπουργό τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού, προϋπολογισμού περίπου 58,5 εκατομμύρια ευρώ, εάν δεν κάνω λάθος», είπε ο κ. Ταχιάος.


Διάβασε αναλυτικότερα στο filiatrablog.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top