29 Δεκ 2024
0 σχόλια

Σαν τη γιαγιά κανείς: Το «χρυσό» μυστικό της για βασιλόπιτα αφράτη και λαχταριστή

 

Αλάνθαστη συβουλή!

Παραδοσιακή, αφράτη βασιλόπιτα σαν αυτή που έφτιαχνε η γιαγιά μας, μοσχομυριστή και πεντανόστιμη, από την γιαγιά Μαρία για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. 

Πιο γλυκιά υποδοχή του νέου έτους δεν υπάρχει!


Υλικά

Αυγα 6

Ζαχαρη 2 ποτήρια

Σπορέλαιο 1 ποτήρι

Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι 1 ποτήρι

Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 550 γραμμάρια

Ξύσμα Πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια

Βανίλια 2


Για τα πασπάλισμα

Ζάχαρη Άχνη Κατά βούληση


Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει. 

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ. 

Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. 

Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί, κάτω και πλάγια. 

Βάζουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε την βασιλόπιτα για 50 λεπτά με αναμμένο φούρνο και για άλλα 10 λεπτά με σβηστό φούρνο. 

Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμη. 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει τελείως η βασιλόπιτα και είναι έτοιμη.


[athensmagazine.gr]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top