12 Δεκ 2025
0 σχόλια

Έλληνας ανακηρύχθηκε «Ευρωπαίος Σεφ 2025» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οινοποιών και Γαστρονομίας

 

Στην κορυφή της Ευρώπης ο καθηγητής Γαστρονομίας της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα Ιάκωβος Απέργης, με βράβευση από το CEUCO στην Ισπανία


Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την ελληνική γαστρονομία αλλά και για την εκπαιδευτική κοινότητα της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ στη Χαλκίδα καταγράφηκε στην Ισπανία, όπου ο καθηγητής του Τομέα Γαστρονομίας Ιάκωβος Απέργης ανακηρύχθηκε «Ευρωπαίος Σεφ 2025» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οινοποιών και Γαστρονομίας.


Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της επαγγελματικής του πορείας και της δημιουργικότητάς του, καθώς ξεχώρισε ανάμεσα σε κορυφαίους επαγγελματίες της ευρωπαϊκής σκηνής


Για την Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ, η βράβευση επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει, καθώς άνθρωποι όπως ο Απέργης μεταφέρουν στους σπουδαστές όχι μόνο τεχνικές γνώσεις, αλλά και πρότυπα επαγγελματικής ακεραιότητας και κοινωνικής προσφοράς.


Πίσω όμως από τον τίτλο του «Ευρωπαίου Σεφ 2025» βρίσκεται μια διαδρομή που έχει καθοριστεί από βαθιά προσωπικά κίνητρα και μια σταθερή δέσμευση απέναντι στον άνθρωπο


Στις κουζίνες του Γενικού Νοσοκομείου Τζανείου, όπου υπηρετεί εδώ και δύο δεκαετίες και από το 2014 είναι υπεύθυνος των μαγειρείων, ο Ιάκωβος Απέργης έχει καταφέρει να αλλάξει ριζικά την εικόνα του νοσοκομειακού φαγητού. 


Με έμπνευση, αφοσίωση και διάθεση να προσφέρει, διαμόρφωσε ένα μοντέλο μαγειρικής φροντίδας που δίνει στον ασθενή μια μικρή αλλά καθοριστική ανάσα αξιοπρέπειας μέσα στις δύσκολες συνθήκες της νοσηλείας.


Περισσότερα στο tilestwra.com

Next
This is the most recent post.
Παλαιότερη Ανάρτηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top