2 Μαρ 2015
0 σχόλια

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΑΡΚΑ:Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους Ηλείους κτηνοτρόφους

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Ξεκινά το πρώτο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την επιδότηση του ΕΣΠΑ να φτάνει το 70%

Τη στιγμή που η όμορη Περιφέρεια Πελοποννήσου, ετοιμάζεται να «στήσει» το πρώτο της κτηνοτροφικό πάρκο οι αρμόδιοι εδώ στην Ηλεία, απλά... κοιτάζουν και εκ των πραγμάτων βάζουν πίσω στις εξελίξεις τους παραγωγούς του Νομού μας.


Πριν δύο εβδομάδες ο δήμος Ερμιονίδας έθεσε υποψηφιότητα για τη δημιουργία ενός από τα πέντε πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα της Πελοποννήσου.

Για τη δημιουργία του πιλοτικού αυτού πάρκου σε πρώτη φάση χρειάζονται περίπου τέσσερα με πέντε άτομα ώστε να κάνουν μια μικρή επιχείρηση και τα οποία θα έχουν και μια πολύ καλή επιδότηση από το ΕΣΠΑ της τάξης του 70%.

Να σημειωθεί ότι στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η δημιουργία 5 μεγάλων κτηνοτροφικών πάρκων με σκοπό να διπλασιαστεί η παραγωγή γάλακτος στην περιοχή.

 Το φιλόδοξο αυτό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Πελοποννήσου, η δαπάνη του οποίου έχει προϋπολογισθεί σε 50 εκατ. ευρώ, αποτελεί τον καρπό συνεργασίας της Περιφέρειας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

 Εμείς εδώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας -που είναι στις πρώτες θέσεις στην παραγωγή γάλακτος- απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις προκλήσεις να περνούν μπροστά μας χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.

Κώστας Γιάλπας - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top