2 Μαρ 2015
0 σχόλια

Κάνουν πίσω οι Τούρκοι και αποσύρουν την ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις στο μισό Αιγαίο

Κάνουν πίσω οι Τούρκοι και αποσύρουν την ΝΟΤΑΜ
Μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας, η Άγκυρα κάνει πίσω και αποσύρει την προκλητική ΝΟΤΑΜ με την οποία δέσμευε το μισό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις.

 Ποιες περιοχές της Ελλάδας περιλαμβάνονταν στο αρχικό σχέδιο


Αποσύρουν οι Τούρκοι την προκλητική ΝΟΤΑΜ Α0889/15 με την οποία δέσμευαν μία τεράστια περιοχή στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο, για ασκήσεις ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Μετά την σφοδρή αντίδραση της Αθήνας, που προέβη σε έντονα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ICAO, η Άγκυρα υποχρεώθηκε τελικά τη Δευτέρα να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικών - ακυρωτικών ΝΟΤΑΜ που αποκαθιστούν την τάξη πραγμάτων στην περιοχή.

Η οπισθοχώρηση της τουρκικής πλευράς ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας,  όταν προχώρησε στην έκδοση της πρώτης διορθωτικής ΝΟΤΑΜ με την οποία εξαιρούσε από την αρχική περιοχή που είχε δεσμεύσει το κομμάτι του εδάφους της Λήμνου που είχε συμπεριλάβει, μία κίνηση που συνιστούσε παραβίαση εθνικής κυριαρχίας.

Η Αθήνα όμως εξέδωσε νέα ακυρωτική ΝΟΤΑΜ επιδιώκοντας την απόσυρση ολόκληρης της προκλητικής ΝΟΤΑΜ Α0889/15

Έτσι η Άγκυρα υποχρεώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε πλήρη απόσυρση της ΝΟΤΑΜ που είχε εκδοθεί την περασμένη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.

Πηγή: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top