22 Απρ 2015
0 σχόλια

Πύργος: Ξεκίνησε η αποκομιδή!

αποκομιδή
Προσωρινή μεταφόρτωση στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου

Ομόφωνα αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η προσωρινή λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου.


Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Σειντής, επισήμανε ότι είναι ο μόνος ενδεδειγμένος χώρος τη δεδομένη στιγμή, ζητώντας απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να ψηφίσουν ομόφωνα καθώς όπως είπε, πρόκειται για ένα ζήτημα που επείγει δεδομένου ότι ο δήμος βρίσκεται σε οριακό σημείο από υγειονομικής απόψεως.

 Μάλιστα ξεκαθάρισε, ότι η μεταφόρτωση θα γίνεται απευθείας στα κοντέινερ απ’ όλα τα προσβάσιμα σημεία του δήμου ενώ από το προαύλιο του Δημοτικού Σταδίου θα φορτώνονται μόνον τα απορρίμματα που θα έχουν μαζέψει από τα στενά της πόλης. «Δε θα εναποθέσουμε σκουπίδια ενώ ο χώρος θα απολυμαίνεται διαρκώς» είπε.

Ο κ. Καράμπελας, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο αντίστοιχη σχετική απόφαση για τη μεταφόρτωση που έχει λάβει ο Δήμαρχος Τρίπολης, ζητώντας να πράξουν κάτι αντίστοιχο ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Αργυρόπουλου, κ. Κόρδας ψήφισε θετικά ως προς τον προτεινόμενο χώρο μεταφόρτωσης χωρίς όμως να γίνεται εναπόθεση.

Η κ. Καλάκου, απεύθυνε δραματική έκκληση να γίνει σωστά η μεταφόρτωση χωρίς όμως εναπόθεση και παραμονή κοντέινερ στο προαύλιο του σταδίου καθώς επίσης και να κληθούν από το δήμο τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

 Ο κ. Μιχαλακόπουλος τόνισε ότι βρίσκονται σε ώρα μηδέν και δεν χωράνε μικροπολιτικές, επισημαίνοντας ότι δείχνει εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή.

Τέλος ο κ. Γιάνναρος, ψήφισε με επιφύλαξη τόνισε όμως ότι όλοι συμφωνούν ότι η μεταφόρτωση πρέπει να γίνει, χαρακτηρίζοντας «κατάλληλο» το προαύλιο του σταδίου λόγω τσιμέντου. Μάλιστα, ζήτησε και αυτός, να υπάρξει διάλογος με τα σωματεία.

Βάσει σχεδίου η αποκομιδή

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σειντή, έχουν ήδη προετοιμάσει το σχέδιο της αποκομιδής η οποία θα γίνει με τη χρήση 3 JCB, 6 φορτηγών και το σύνολο των απορριμματοφόρων του δήμου που τη δεδομένη στιγμή παραμένουν φουλαρισμένα.

 Μάλιστα, τόνισε ότι για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί το πλυστικό μηχάνημα του δήμου για τους κάδους και πως όλοι οι χώροι θα απολυμανθούν με την υποστήριξη ειδικών της 6ης υγειονομικής περιφέρειας .

Κική Κολοβέρου - Εφημερίδα «Πρωινή»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top