6 Ιουν 2011
0 σχόλια

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τέτοια συγκέντρωση είχε να δει η Αθήνα ίσως και από τη δεκαετία του ´80.

Για 12 συνεχείς ημέρες οι «Αγανακτισμένοι» μάζευαν οργή και… αγανάκτηση σταγόνα- σταγόνα και από το απόγευμα της Κυριακής τις «άφησαν» να ξεχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας (αλλά και άλλων πόλεων της Ελλάδας ) στέλνοντας και πάλι το μήνυμα τους: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».

Με πλοία να έχουν φθάσει στην Αθήνα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (είχε γίνει εξάλλου και μία πρόταση στην λαϊκή συνέλευση ώστε τις Κυριακές, στις πανευρωπαϊκές συγκεντρώσεις, να μαζεύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή ), οι εκτιμήσεις φθάνουν ακόμη και τον πρωτοφανή αριθμό πλέον των 200.000 (!) διαδηλωτών μόνο στο Σύνταγμα και ίσως μισού εκατομμυρίου στο σύνολο της χώρας .


Σίγουρα μιλάμε για ένα τσουνάμι «Αγανακτισμένων » που ξεχύθηκε στους δρόμους και τις πλατείες και έμεινε μέχρι αργά εκεί , διαδηλώνοντας δυνατά, μαζικά αλλά και ειρηνικά!!! Από μαμάδες με μωρά παιδιά στο μάρσιπο και τα καροτσάκια μέχρι ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες, άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Σύνταγμα με κατσαρόλες , βουβουζέλες αλλά και... λέιζερ , με τα οποία σημάδευαν την Βουλή και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Μάλιστα , απόφαση της λαϊκής συνέλευσης ήταν οι "Αγανακτισμένοι" να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Βουλής την ημέρα που θα ψηφιστεί το Μνημόνιο, καθώς και σε καταναλωτικό μποϊκοτάζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top