27 Σεπ 2011
0 σχόλια

Φόβος και τρόμος ανεργία και πτώχευση – Παπανδρέου, Βενιζέλος σε ελεύθερη πτώση

Προβάδισμα 6,8% στη ΝΔ σύμφωνα με την GPO. Σε ιστορικά χαμηλά τα δυο μεγάλα κόμματα, ραγδαία η φθορά Παπανδρέου και Βενιζέλου. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε από την εκπομπή «Ανατροπή» με τη φθορά όμως να ακουμπά πλέον και τον νέο υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Η ΝΔ χωρίς να παρουσιάζει δυναμική αυτοδυναμίας δείχνει να παγιώνει το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ με τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται πλέον καθαρά και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% έναντι 15,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: ΚΚΕ 9,8%, ΛΑΟΣ 7,9%, ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, Οικολόγοι 2,4%, ΔΗ.ΣΥ. 2%, ΔΗΜ.ΑΡ. 2,7%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,6%. 

Η αδιευκρίνιστη ψήφος μαζί με τα λευκά και τα άκυρα φθάνει το 31% περίπου δηλαδή όσο συγκεντρώνουν μαζί τα δυο μεγάλα κόμματα (37,8%). Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 22,5% των ερωτηθέντων, 16,1% επιλέγει τον Γιώργο Παπανδρέου, ωστόσο το πλειοψηφικό 60,1% απαντά κανένας από τους δυο. Η εικόνα του κ. Παπανδρέου παρουσιάζει ραγδαία φθορά κάτι όμως που όπως φαίνεται συμπαρασύρει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο παρά το γεγονός ότι έχει αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις τους τελευταίους τρεις μήνες.

Real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top