17 Φεβ 2012
0 σχόλια

Ειδήσεις Ηλείας : Ένοπλη ληστεία στο παλαιό μουσείο της Αρχ.Ολυμπίας!

Ένοπλη ληστεία στο μουσείο της Αρχ.Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. 

Δύο ένοπλοι μπήκαν μέσα στο παλιό μουσείο της Αρχ.Ολυμπίας περίπου στις 7:30 και έκλεψαν περίπου 65 μικρά εκθέματα ανεκτίμητης αξίας που βρίσκονταν μέσα σε γυάλινες προθήκες. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ληστές αφαίρεσαν περίπου 65 με 70 αντικείμενα. 

Ωστόσο, ενδέχεται ο αριθμός αυτός να είναι μικρότερος. Αρχαιολόγοι αναμένεται να προχωρήσουν σε ακριβή καταγραφή και αποτίμηση της αξίας των κλαπέντων. 

Οι δράστες έσπαγαν με σφυρί τις προθήκες και αφαιρούσαν τα αντικείμενα ανενόχλητοι αφού την φρουρό του μουσείου την είχαν συνέχεια μαζί τους με την απειλή του όπλου για να μην ειδοποιήσει την αστυνομία. 

Τα εκθέματα προέρχονταν από τον χώρο της Αρχ.Ολυμπίας αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας μας και φιλοξενούνταν στο μουσείο. 

Είδη έχει ειδοποιηθεί το Υπουργείο και ο κ. Παύλος Γερουλάνος και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρίσκονται καθ΄οδόν προς την Ολυμπία. 

O Υπουργός Πολιτισμού Πάυλος Γερουλάνος παραιτήθηκε εξαιτίας του περιστάτικού αλλά η παραιτησή του δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι αυτή τη στιγμή. 

Το μουσείο είναι αποκλεισμένο απο τις αστυνομικές δυνάμεις και αναμένεται ειδική μονάδα η οποία θα ψάξει για αποτυπώματα και για γενετικό υλικό των δραστών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχουν κινητοποιηθεί οι τοπικές και γειτονικές Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, 

ενώ ενεργοποιήθηκαν κλιμάκια εξειδικευμένων αξιωματικών και προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και συνεργεία εξερευνητών και επιστημόνων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Περισσότερα στην Εφ.Πατρίς www.patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top