10 Μαρ 2012
0 σχόλια

Όργιο λαθροϋλοτομίας στην Ηλεία


Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά 17 ολόκληρους τόνους καυσόξυλα που είχε κόψει παράνομα από την πυρόπληκτη ζώνη της Ηλείας, μετέφερε στην Αθήνα για να τα πουλήσει ένας 50χρονος έμπορος ξυλείας που συνελήφθη από το μικτό κλιμάκιο του Δασαρχείου και της Τροχαίας Πύργου!

Ο έμπορος δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά αγοράς των καυσόξυλων, γεγονός που δείχνει ότι ήταν προϊόντα λαθροϋλοτομίας και γι’ αυτό οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πύργου που τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, ενώ η ξυλεία και το φορτηγό κατασχέθηκαν.


Ωστόσο, αυτή φαίνεται πως είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» για την περιοχή, που έχει γίνει έρμαιο των παράνομων ξυλοκόπων! Οι καμένες εκτάσεις αλλά και το υγειές δάσος στην Ηλεία, αποτελούν δέλεαρ για τους εμπόρους καυσόξυλων, σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι στρέφονται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες για να ζεσταθούν.

Οι τιμές των ξύλων από την πυρόπληκτη ζώνη φτάνουν τα 60 ευρώ τον τόνο, ενώ τα καυσόξυλα από δέντρα που δεν έχουν καεί πωλούνται ως και 130 ευρώ, με τις τιμές στην Αθήνα να φτάνουν ακόμη και το διπλάσιο! 

Πρώτο ΘΕΜΑ online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top