3 Μαρ 2024
0 σχόλια

Απίστευτο: 4 Πελοποννήσιοι έχασαν την ζωή τους στο ναυάγιο του Τιτανικού


Απο τον Άγιο Σώστη Μεσσηνίας

Στις 15 Απριλίου του 1912 και συγκεκριμένα στις 02:20 τα ξημερώματα το «αβύθιστο» πλοίο, ο Τιτανικός, εξαφανίστηκε στον βυθό της θάλασσας. 

Αυτό το γνωρίζουμε και με την ευκαιρία της επετείου για τα 100 χρόνια πολλές εκθέσεις και αφιερώματα γίνονται σε όλο τον κόσμο. 

Το ότι στο πιο γνωστό ναυάγιο του κόσμου επέβαιναν και 4 Έλληνες ήταν κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζαμε και δεν το περιμέναμε. 

Τέσσερις νεαροί άντρες από τον Άγιο Σώστη Μεσσηνίας αναζήτησαν μία καλύτερη ζωή στην Αμερική

Ο 30χρονος Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ήταν σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους, είχε ένα μικρό εργοστάσιο στη Νέα Υόρκη. 

Μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Ελλάδα και παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του επέστρεψε στην Αμερική παίρνοντας μαζί του και άλλους δύο συντοπίτες του. 

Τον 26χρονο Απόστολο Χρονόπουλο , εργάτη και τον 19χρονο αδελφό του Δημήτρη Χρονόπουλο οι οποίοι επιβιβάστηκαν από το λιμάνι του Χερβούργου

Επειδή όμως ήταν επιβάτες τρίτης θέσης τα σώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ. 

Για λίγο ήταν τυχερός ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ο οποίος ενώ κατάφερε να επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο τελικά τον βρήκαν αργά αφού είχε πεθάνει από ασιτία. 

Ωστόσο το σώμα του αναγνωρίστηκε από τους ναύτες του πλοίου “Μackay Bennett” 

O 4ος Έλληνας ήταν ο 19χρονος Βασίλειος Καταβέλης στο άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε ένα εισιτήριο για το Μιλγουόκι, ένα στοιχείο που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αναζητούσε μία καλύτερη τύχη στο Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Στην τσέπη του επίσης βρέθηκαν ένας μικρός καθρέπτης, μία χτένα και ένα κλειδί. 

Περισσότερο συγκλονίζει η λεπτομέρεια ότι ο 30χρονος Λυμπερόπουλος και ο 19χρονος Καταβέλης άλλαξαν την ημερομηνία του ταξιδιού τους για να ταξιδέψουν μαζί με τα δύο αδέλφια.

Συγκίνηση και ρίγη προκαλεί το μικρό μνημείο που δημιουργήθηκε το 2001 στον Άγιο Σώστη της Μεσσηνίας και είναι αφιερωμένο στα τέσσερα παλικάρια που έχασαν την ζωή τους και το οποίο αναφέρει

«Εις μνήμην των τεσσάρων Ελλήνων θυμάτων του Τιτανικού του έτους 1912 αναζητούντων καλυτέραν τύχην εις ΗΠΑ δι΄ευατούς και οικογενείας των. Βασιλείου Γ. Καταβέλου-Παναγιώτου Κ. Λυμπεροπούλου-Δημητρίου Μ. Χρονοπούλου» 


Πηγή: star.gr, The Best News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top