30 Ιουν 2012
0 σχόλια

Διπλή νίκη καταναλωτών και ΙΝΚΑ Ηλείας στο Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού

Μια διπλή και μεγάλη νίκη σημείωσαν οι καταναλωτές και το ΙΝΚΑ στην Ηλεία, με διαμεσολαβητή δικηγόρο τον Γιώργο Τζίμα (συνήγορος του ΙΝΚΑ Ηλείας).

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε σε δανειολήπτη έγγαμο, πάτερα δυο ανηλίκων τέκνων με καθαρές αποδοχές 651,19 ευρώ μηνιαίως και τη σύζυγο του άνεργη.

Στην κατοχή του είχε μια πρώτη κατοικία 84,59 τ.μ. η οποία είχε κατασκευαστεί το 1954 και ένα αυτοκίνητο μοντέλο του 2001 αξίας 2.000 ευρώ σήμερα. Το συνολικό ποσό των οφειλών ανερχόταν σε 87.179 ευρώ σε τρεις τράπεζες.


Το δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση του και ρύθμισε τα χρέη του καταναλωτή ως εξής: 90 ευρώ μηνιαίως στην Εμπορική Τράπεζα, 51 ευρώ μηνιαίως στην EFG Eurobank και 9 ευρώ μηνιαίως στην Αγροτική Τράπεζα. Βάση της απόφασης προφυλάσσεται και η πρώτη κατοικία από εκποίηση λόγω των χρεών προς τις τράπεζες.

Είχε προηγηθεί εξωδικαστικός συμβιβασμός Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε σε δανειολήπτρια έγγαμη με δυο παιδιά άνεργα, εποχική υπάλληλο σε ξενοδοχειακή μονάδα. Οι μηνιαίες αποδοχές της δεν ξεπερνούν τα 635 ευρώ. Ο σύζυγος της εργάζεται σε εργοστάσιο με αποδοχές 477 ευρώ. Το συνολικό ύψος των οφειλών προς τις τράπεζες ήταν 55.135.42 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ως προς την διάσωση της κατοικίας της δανειολήπτριας, «χάρη»( τέσσερα χρόνια ) ώστε να ξεκινήσει η καταβολή των 180,39 ευρώ μηνιαίως επί 120 μήνες. Ρύθμισε τα υπόλοιπα χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές επί μια τετραετία 107 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα και 493 ευρώ στην Εμπορική Τράπεζα. Διασώζει την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της δανειολήπτριας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Ειρηνοδικείο έλαβε σοβαρά υπόψη ότι και οι δυο δανειολήπτες βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των δάνειων τους προς τις τράπεζες. Επίσης εξετάστηκαν από το Ειρηνοδικείο με μεγάλη προσοχή, οι μηνιαίες δαπάνες για διαβίωση των οικογενειών των δανειοληπτών, καθώς επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμβαση στο γεγονός, ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα έχει επιφέρει μεγάλες περικοπές και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το ΙΝΚΑ ΗΛΕΙΑΣ θα συνεχίσει την μάχη ώστε να ρυθμίσει και τα χρέη του και ο τελευταίος Ηλείος καταναλωτής.

Πηγή: ilialive.gr/The Best News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top