29 Σεπ 2012
0 σχόλια

Ηλεία: 240 προσλήψεις σε προγράμματα "Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ενταξης για Ευάλωτες Ομάδες"

Ξεκίνησαν τρία προγράμματα που αφορούν «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ενταξης για Ευάλωτες Ομάδες» 

Οι τίτλοι των προγραμμάτων είναι: 

«Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες του Νομού Ηλείας» 

«Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες του Δήμου Πύργου» 

«Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες του Δήμου Πηνειού» 

 και αποσκοπούν στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 240 ανέργων προερχομένων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του τριτογενούς τομέα. 

Ωφελούμενοι/ες του προγράμματος είναι άνεργοι και άνεργες που προέρχονται από τις κάτωθι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες: 

 Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα. Ως άνεργοι νοούνται τα άτομα που δεν απασχολούνται κατά την έναρξη της παρέμβασης. Ως μακροχρόνια άνεργοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία (άνω των 45 ετών) νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργοι για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών. 

 Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών. Στην κατηγορία αυτή νοούνται όλα τα άτομα που διαβιούν ως ένας γονέας χωρίς σύζυγο ή σύντροφο (λόγω χηρείας, διάζευξης, ανύπαντρες μητέρες) και τα οποία έχουν την ευθύνη της ανατροφής για ένα τουλάχιστο ανήλικο τέκνο, εξαρτώμενο απ? αυτά. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και όποιο άλλο πρόσωπο ασκεί την επιμέλεια ανήλικου παιδιού με δικαστική απόφαση ή προσωρινή διαταγή. 

 Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια. Νοούνται τα άτομα που έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από το κατ έτος εκάστοτε εκτιμώμενο όριο της φτώχειας στην Ελλάδα, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη Ελληνική Στατιστική Αρχή (Το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών). 

 Η υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα γίνεται μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις εν λόγω αιτήσεις τους στους δήμους Πύργου (Πλατεία Σάκη Καράγιωργα, Πύργος), Αρχαίας Ολυμπίας (Δημαρχείο), Ήλιδας (Φιλικής Εταιρείας 6, Αμαλιάδα), Ζαχάρως (Δημαρχείο), Πηνειού (Πλατεία Ηρώων 18, Γαστούνη), στην Κοινωφελή Εταιρεία του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων (Αγ. Γεωργίου 22, Κρέστενα), ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ (Μιαούλη 3, Πύργος) και ΚΛ. ΟΕ (Μπελούση 7 & Αγησιλάου, Πύργος) 

ΠΗΓΗ  www.patrisnews.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top