28 Σεπ 2012
0 σχόλια

ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ: Έρχονται οι «έξυπνες κάρτες», φεύγουν τα βιβλιάρια υγείας

Πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής των λεγόμενων «έξυπνων καρτών», με στόχο την επικαιροποίηση του Μητρώου Ασφαλισμένων που θα συμβάλλει στη σωστή και ασφαλή διακίνηση των ιατρικών πληροφοριών, αλλά και στην αντιμετώπιση της αδιαφάνειας, θέτει σε λειτουργία ο ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ Η πιλοτική εφαρμογή των «έξυπνων καρτών» ξεκινά αυτές τις ημέρες από τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ του νομού Κορινθίας και θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλους νομούς της χώρας.
Η «έξυπνη κάρτα» θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, όπως τα στοιχεία ταυτότητας, τον ΑΜΚΑ και τον νέο 13ψήφιο αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (ΕΜΑΤ), ενώ στο μέλλον θα αντικαταστήσει το ασφαλιστικό βιβλιάριο ώστε να μην χρειάζεται ο ασφαλισμένος να προσέρχεται στα γραφεία του Οργανισμού για τη θεώρηση του. Θα μπορεί επίσης να τροφοδοτείται με ιατρικές πληροφορίες, εφόσον ο ασφαλισμένος δώσει τη συγκατάθεσή του.
Οι «έξυπνες κάρτες» εφαρμόζονται σήμερα σε πολλές χώρες του αναπτυγμένου κόσμου και σκοπό έχουν να βελτιώσουν την ασφάλεια, την πιστότητα και την ταχύτητα στη διακίνηση ιατρικών πληροφοριών και πληροφοριών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και να περιστείλουν την απάτη.
Ο ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ μελέτησε και αξιοποίησε την εμπειρία της χρήσης της κάρτας σε μια σειρά από χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ και αποφάσισε την εφαρμογή της και στη χώρα μας. Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στον Οργανισμό υποστηρίζουν το πιλοτικό πρόγραμμα και κάθε άλλη πρωτοβουλία που προάγει την κοινωνική ασφάλιση, στη βάση της ωφέλειας και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Η επιτυχής εφαρμογή των «έξυπνων καρτών» από τον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ και η πιθανή υιοθέτηση τους και από άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα.
www.aftodioikisi.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top