28 Σεπ 2012
0 σχόλια

«Βρείτε τρόπο ν’ αντισταθμιστούν οι απώλειες του εισοδήματός μας»-Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της 21ης Σεπτεμβρίου 2012, αποφασίστηκε, ανάμεσα στα άλλα, να ενημερώσουμε εσάς, τους εκπροσώπους του ν. Ηλείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα και ειδικότερα των Ο.Τ.Α.


Τα τελευταία δύο χρόνια οι αποδοχές μας μειώθηκαν μηνιαίως σε ποσοστό 45% και ετησίως το ποσοστό αυξάνεται, αν λάβουμε υπόψη τις περικοπές στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας, καθώς και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, τόσο επί του εισοδήματός μας, αρχικώς με την αναδρομική εφάπαξ φορολόγηση των εισοδημάτων των ετών 2010 και 2011, η οποία στη συνέχεια θεσμοθετήθηκε ως επιπλέον μηνιαία φο ρολόγηση, αλλά και από τη μείωση του αφορολογήτου ποσού, όσο και από τη φορολόγηση επί της ακίνητης περιουσίας, το γνωστό χαράτσι.


Μπορούμε, αν αμφισβητείτε τα ανωτέρω στοιχεία, να σας αποστείλουμε συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μας. Αντιθέτως, στην αγοραστική αξία των καταναλωτικών αγαθών και αναφερόμαστε στα αναγκαία καταναλωτικά αγαθά για τη διαβίωσή μας και όχι σε είδη πολυτελείας, παρατηρήθηκε μια αύξηση αντιστρόφως ανάλογη με την εισοδηματική πολιτική των μισθών, με συνέπεια την εξαθλίωση της οντότητας και της προσωπικότητας του καθενός από εμάς. Αξίζει εδώ να τονίσουμε, το πόσο εντυπωσιακό είναι, πως τα μέτρα λιτότητας που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους, ελήφθησαν ομόφωνα από τα εκάστοτε Ελληνικά κοινοβούλια, χωρίς ενστάσεις και διαφωνίες από τα μέλη τους.

Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίστηκαν πάλι με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το περιβόητο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα υπάρχει μόνο ως εξαγγελία και ως σκέψη, διότι οι μειώσεις των αποδοχών στα ποσοστά που αναφέραμε παραπάνω, εφαρμόστηκαν σε υπαλλήλους ορισμένων φορέων του δημοσίου, ανάμεσα στους οποίους και ο δικός μας. Σήμερα η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο μέτρων, κατ΄ εντολή των εταίρων μας στην ευρωζώνη, που θα καταθέσει προς ψήφιση στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται και πάλι δυσβάσταχτα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Επιπλέον μειώσεις μισθών, οριστική κατάργηση δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, αξιολόγηση υπαλλήλων με στόχο την απόλυση και σίγουρα κάποια άλλα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα για την τοπική αυτοδιοίκηση, μια σειρά μέτρων, όπως η περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των δήμων από την επιχορήγηση του κράτους, επηρεάζει επιπρόσθετα τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α., διότι πλέον εγείρεται σοβαρό πρόβλημα μη δυνατότητας καταβολής της μισθοδοσίας τους από τους ίδιους τους δήμους. Ήδη σήμερα έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις δήμων της Ελλάδας που αδυνατούν να καταβάλουν τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η μη ψήφιση των μέτρων αυτών από πλευράς σας στο Ελληνικό κοινοβούλιο, δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες σας και δεν εξευμενίζει το εκλογικό σώμα. Η ουσιαστική προσφορά σας, δεν είναι το απλό όχι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας των μέτρων, αλλά θα είναι η εξεύρεση και η επιτυχία κατοχύρωσης των μέτρων εκείνων που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες του εισοδήματός μας. Ευελπιστούμε να μας εκπλήξετε ευχάριστα οι εκπρόσωποι του ν. Ηλείας στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
www.eproini.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top