31 Δεκ 2012
0 σχόλια

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ Γερμανού για το 2013


Χριστιανοί μου,
Ο καινούργιος χρόνος μας ευρίσκει όλους μας, πρόσωπα, οικογένειες, Πόλεις και Χωριά, όλη μας την Πατρίδα να έχωμε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
Όμως πρέπει να σας ειπώ δύο τινα.
Πρώτον μεν ότι «τα αδύνατα παρ' ανθρώποις δυνατά εστί παρά τω Θεώ».
Γι' αυτό και εμείς την Πρωτοχρονιά κάνουμε δοξολογίες· Γι' αυτό κόβουμε τις πίττες μας και από την πείρα μας ψάλλουμε και διαβεβαιούμε· «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού». Για να έχωμε στις δυσκολίες μας βοηθόν και ενισχυτήν τον Παντοδύναμον Θεόν.
Δεύτερον, ότι αιτία των δυσκολιών μας είναι η απομάκρυνσίς μας από τον Θεόν και τον Νόμον του. Η ηθική κρίσις, όπως λέγεται.
Ο λόγος του Θεού μας λέγει με σαφήνεια · «Εάν θέλητε να εισακούσητέ μου, τα αγαθά της γης φάγεσθε· εάν δε μη θέλητε, μηδέ εισακούσητέ μου, μάχαιρα υμάς κατέδεται ( = θα σας καταφάει )» ( Ησαία Α 19 ) .
Δια τούτο εμείς σήμερα στην αρχή της καινούργιας μας χρονιάς . Τώρα που όλοι μας βρισκόμαστε σε τόσες υλικές και πνευματικές δυσκολίες· Τώρα που αισθανόμαστε ανήμποροι να προχωρήσουμε στη ζωή· Τώρα που αδυνατούμε να καλύψωμε τις ανάγκες μας, κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία μας ας έλθουμε και ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε σύμφωνα με το αγαθό θέλημά Του.
Έτσι ο καινούργιος χρόνος 2013 θα φέρη προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική χαρά και προκοπή, που σας εύχομαι ολόψυχα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

eam.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top