31 Ιαν 2013
One σχόλια

Αρκαδία - Ηλεία: Ζημιές σε ιδιοκτησίες και καλλιέργειες


Αυτοψία στο σημείο όπου συναντώνται οι ποταμοί Ερύμανθος και Αλφειός, στην Τριποταμιά Γορτυνίας, έκαναν την Τετάρτη οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, και Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας. Τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε ιδιοκτησίες και καλλιέργειες και στους δύο νομούς.

Ουσιαστικά, οι δύο αντιπεριφερειάρχες κατέληξαν ότι θα γίνει μία άμεση παρέμβαση, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο κ. Καφύρας είπε ότι «θα δοθεί μία προσωρινή λύση, για να εμποδίσουμε διαβρώσεις τόσο στην πλευρά της Ηλείας όσο και στην πλευρά της Αρκαδίας (Τριποταμιά). Διαπιστώσαμε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο ποτάμι και θα γίνει μέσα στην εβδομάδα. Θα πάνε κάποια μηχανήματα, να δημιουργηθεί μία διαφορετική κοίτη, για να σταματήσει η διάβρωση, αφού αποκτήσει ευθεία το ποτάμι και μεγαλώνει η δυνατότητα απορροής».

Ο κ. Γιαννακούρας από τη μεριά του τόνισε ότι «υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, ο Ερύμανθος, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, έχει κάνει μεγάλη ζημιά, έχει διαβρώσει και από την πλευρά της Ηλείας και της Αρκαδίας. Κινδυνεύουν καλλιέργειες και καταστράφηκαν χωράφια. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, τώρα, που η περιοχή έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Άσπρα Σπίτια, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, είπε ότι «ο Ερύμανθος τρώει χωράφια σε Τριποταμιά Γορτυνίας αλλά και σε Ηλεία. Θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες ζημιές, αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα. Έχουν παρασυρθεί μέχρι και δρόμοι. Έχει κλείσει η κοίτη του Ερυμάνθου και δεν έχει πού να πάει όταν “φουσκώνει”».

Ο Θεόδωρος Φράγκος, κάτοικος της Τριποταμιάς, ανέφερε ότι το έργο πρέπει να γίνει επειγόντως και τόνισε ότι σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές. Η οριστική λύση που δρομολογείται είναι η οριοθέτηση της κοίτης των ποταμών, αλλά είναι χρονοβόρα και απαιτεί μελέτες και εγκρίσεις.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
zougla.gr

1 σχόλια:

  1. ...προβάλετε και την δική μας προσπάθεια να ενημερώσουμε τον κόσμο για την γενοκτονία που γίνεται... Η Τρίπολη είναι συνεχώς με θολό ουρανό...τα νερά μας μολύνονται... Δείτε: http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.gr/ και πάρετε το δικό μας banner code, πείτε μας αν έχετε δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top