30 Ιαν 2013
0 σχόλια

Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Αυξάνονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Κλείνουν τους δρόμους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη -  Διάλογο με ανοιχτούς δρόμους ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της χώρας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Οι αγρότες Θεσσαλίας, Ημαθίας και Σερρών έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους παραπλεύρως της Εθνικής οδού, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στα μπλόκα με σκοπό να τους εμποδίσουν  να αποκλείσουν κεντρικούς οδικούς άξονες.
Σήμερα Τετάρτη βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Αργολίδας, ενώ αύριο αναμένεται να ενεργοποιηθούν και της Βοιωτίας, οι οποίοι σκοπεύουν να στήσουν μπλόκο στο Κάστρο.
Οι αγρότες της Αργολίδας θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και που θα στήσουν τα μπλόκα.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ζήτησε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και το 1 ευρώ θα δυσκολευτούμε να το βρούμε για τους αγρότες, εάν κλείνουν οι δρόμοι».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε πως ήδη έχει τεθεί στο τραπέζι η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και η μείωση στις τιμές των ζωοτροφών.
Οι αγρότες ωστόσο δεν πείθονται από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην φύγουν από τους δρόμους αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Σήμερα θα συνεδριάσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, εξετάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους κυρίους ΤσίπραΒενιζέλο και Κουβέλη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τους αγρότες, ζήτησε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα του κλάδου.
Στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας θα μεταβεί σήμερα στις 12:00 η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.


πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/275016/anypohoritoi-oi-agrotes---ayxanontai-ta-mploka-se-oli-ti-hora#ixzz2JSAZLKPF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top