31 Ιαν 2013
0 σχόλια

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Καμία οικονομική βοήθεια για την επούλωση των πληγών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν δέκα ημέρα ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων αλλά μέχρι σήμερα αυτή η απόφαση έχει μείνει στα?χαρτιά και ο δήμος δεν έχει λάβει καμία οικονομική βοήθεια για την επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τα ξημερώματα της 18ηςΙανουαρίου. Ο δήμος επιχειρεί ότι μέσα διαθέτει, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.
Δυο εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η φύση εξακολουθεί να δείχνει το «σκληρό» της πρόσωπο. Στο Κάμπο της Παπαδούς, τα προβλήματα εξακολουθούν και μάλιστα τώρα που «πέφτουν» τα νερά φαίνεται πως είναι ακόμα μεγαλύτερα από αυτά που αρχικά είχαν εκτιμηθεί.
Η ορμητικότητα των νερών παρασύρει μέτρο - μέτρο τις παρόχθιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και χθες την ίδια ώρα, μόνο στην περιοχή του Πλουτοχωριού, εκτιμάται ότι το ποτάμι έχει? εξαφανίσει πάνω από 20 στρέμματα γης. «Το θέμα δεν είναι μόνο τα 20 αυτά στρέμματα αλλά ότι ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί και το φαινόμενο προχωρά συνεχώς», σημείωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος που με το πρώτο φως της ημέρας βρέθηκε στην περιοχή, όπου και επιχειρούν μηχανήματα προκειμένου να δοθεί εύρος στο ποτάμι και να ανακοπεί η ταχύτητα του νερού που παρασύρει τα πάντα με την ορμητικότητά του. Μάλιστα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε και έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο το οποίο αναμένεται, στην επερχόμενη συνεδρίαση, να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αναλάβει το ταμείο του δήμου, με τις όποιες αντοχές, τις πρώτες δαπάνες στα απολύτως απαραίτητα.
Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται στις παρόχθιες περιοχές του Αλφειού στον Κάμπο της Παπαδούς αλλά αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στην Καλλιθέα, και στη Φρίξα και στο Λογγό. Μάλιστα στους δυο τελευταίους οικισμούς τα κατολισθητικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη.
Αν και η μόνη λύση για την θωράκιση της περιοχής είναι η οριστική, ωστόσο ο κ.Μπαλιούκος τόνισε ότι σε αυτή τη φάση θα πρέπει το υπουργείο και η περιφέρεια να κάνουν αυτοψία στην περιοχή με τα τεχνικά τους κλιμάκια ώστε να καταγράψουν και να κοστολογήσουν ώστε να πάρει μια ανάσα και θάρρος ο πολίτης ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου που ξεκινά άμεσα, αλλά σημείωσε πως δε θα πρέπει να μείνει πίσω και η οριστική λύση.
Νάνσυ Σπυροπούλου

patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top