26 Φεβ 2013
0 σχόλια

Ο έλληνας φοιτητής που μιλά... 11 γλώσσες!

Ο ελληνικής καταγωγής φοιτητής Άλεξ Ρόουλινγκ είναι μόλις 20 ετών και όμως μιλά άπταιστα 11 γλώσσες (προς το παρόν), με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο πολύγλωσσου φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Συγκεκριμένα, ο Άλεξ μιλά αγγλικά, ελληνικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, ολλανδικά, αφρικανικά, γαλλικά, εβραϊκά, ιταλικά καικαταλανικά.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο BBC, η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι το πάθος του από μικρό παιδί και γι' αυτό θα συνεχίσει να μαθαίνει και άλλες.

Ο Άλεξ είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο τηςΟξφόρδης, όπου σπουδάζει ρωσικά και γερμανικά.

Μένει μόνιμα στο Λονδίνο, ωστόσο προκειμένου να μάθει καλά μια γλώσσα δεν διστάζει να εγκαθίσταται σε διαφορετικές χώρες.

Όπως αναφέρει, οι πρώτες γλώσσες που έμαθε ήταν τα ελληνικά και τα αγγλικά, αφού η μητέρα του είναι μισή Ελληνίδα και όταν ήταν παιδί, του μιλούσε πάντα και στα αγγλικά και στα ελληνικά και λίγο στα γαλλικά. 

Σε ηλικία 14 ετών πήγε στην Ολλανδία με τους γονείς του, αγάπησε τη γλώσσα και στη συνέχεια αποφάσισε να την μάθει με CD και βιβλία.

Ο ίδιος εξομολογείται στο αφιέρωμα του BBC, ότι αγαπημένη του γλώσσα είναι τα ελληνικά.

"Έχουν για μένα ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς είμαι πολύ συνδεδεμένος με την Ελλάδα" λέει, προσθέτοντας ότι "συχνά επισκεπτόταν την οικογένεια της μητέρας του στην Ελλάδα".

Μιλώντας τόσες γλώσσες, δεν μπερδεύεται; 

Όπως εξηγεί, κάθε γλώσσα έχει τη δική της προσωπικότητα και θα μπερδευτεί μόνο όταν δύο γλώσσες έχουν παρόμοιες προσωπικότητες όπως είναι τα ελληνικά με τα ισπανικά.

Η επόμενη γλώσσα που σκοπεύει να μάθει είναι τα αραβικά, τα σερβικά και τα πολωνικά...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top