31 Μαρ 2013
0 σχόλια

Παγκόσμια απειλή ο πόλεμος στην Κορέα – Τρόμος για τα πυρηνικά όπλα


Τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν στην Κορέα δοκιμάζουν τις διπλωματικές αντοχές των ηγετών του πλανήτη, καθώς η προκλητική Πιονγκγιάνγκ διαθέτει πυρηνικά όπλα τα οποία μπορούν να τινάξουν στον αέρα κάθε διαπραγμάτευση.
Το Σάββατο, η Βόρεια Κορέα κήρυξε τη χώρα σε «κατάσταση πολέμου» με τη Νότια, μία ημέρα μετά την υπογραφή από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν ενός διατάγματος, με το οποίο τίθενται σε επιφυλακή οι πυραυλικές μονάδες της χώρας για να επιτεθούν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Επίθεση σε αμερικανικούς στόχους;
Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στο στόχαστρο των βορειοκορεατικών πυραύλων βρίσκονται οι ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές Ουάσινγκτον, Λος Αντζελες, Τέξας και Χαβάη. Αυτό προκύπτει – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές – από τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Kcna, η οποία απεικονίζει τον Κιμ στο γραφείο του, με τέσσερις αξιωματικούς, ενώ πίσω τους βρίσκεται χάρτης που αναγράφεται: «σχέδιο στρατηγικής για να χτυπήσουμε τις ΗΠΑ».
Μάλιστα, το σχόλιο των Κορεατικών μέσων είναι πως «επιτέλους σχεδιάστηκε ένα πλάνο για στρατηγική προετοιμασία, ώστε να οι πύραυλοι να είναι έτοιμοι για επίθεση στην ενδοχώρα των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή».
Με βάση αυτή τη φωτογραφία, ορισμένοι μιλούν για γκάφα του νεαρού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν (ο οποίος άθελά του αποκάλυψε τους στόχους του), ενώ άλλοι για επίδειξη δύναμης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:  http://www.iefimerida.gr/node/97593#ixzz2P3wGrtHJ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top