28 Απρ 2013
0 σχόλια

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Πρωταθλητής με την αξία του! Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων dragster


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Η Ηλεία και πιο συγκεκριμένα η Βάρδα αντιπροσωπεύτηκε επάξια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων dragster με τελευταίο αγώνα στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης τον περασμένο Νοέμβριο, από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο ο οποίος στην κατηγορία PRO Z έχει κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση όπως και τις 2 προηγούμενες χρονιές 2010, 2011 με ρεκόρ χρόνων σε πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Γιάννης μεγάλωσε στην Βάρδα και πήρε το έναυσμα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τον πατέρα του ο οποίος διατηρούσε συνεργείο δικύκλων στην περιοχή. Από εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα στην ηλικία των 4 ετών όσον αφορά τα τεχνικά και στην ηλικία των 6 ετών όσον αφορά την οδήγηση και την τεχνική αυτής, πάντα υπό την γονική επίβλεψη του πατέρα του.


Το γεγονός αυτό και η ενθάρρυνση από το πρόσωπο «πρότυπο» για τον Γιάννη, τον οδήγησε σε μια αγάπη χωρίς φόβο για την ταχύτητα και την αδρεναλίνη που προσφέρει αυτή. Ξεκίνησε να συναγωνίζεται (και επίσημα) σε αγώνες το 2009 όπου και κατέλαβε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα dragster 0-402m σε δυο κατηγορίες την MINI PRO και την PRO Z.

Περνώντας το βάπτισμα του πυρός και τις πρώτες εμπειρίες την επόμενη χρόνια 2010 επανήλθε στους αγώνες σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ χρόνου στην κατηγορία PRO Z ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο από 11,3 δευτερόλεπτά που ήταν το προηγούμενο σε 10,71 δευτερόλεπτα.

Η επιτυχία αυτή ήταν κάτι που όπως εκμυστηρεύεται ο Γιάννης τον έκανε να πάρει δύναμη και να συνεχίσει ακόμα καλύτερα την πορεία του...

Την επόμενη χρόνια το 2011 κατέκτησε για μια ακόμη φορά την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα dragster στις κατηγορίες PRO Z και MINI PRO στα 0-402m ενώ το 2012 ο Γιάννης πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου σε δύο Κατηγορίες PRO Z και TIGER. Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος μας λέει, στην κατηγορία PRO Z έκανε 10,29 δευτερόλεπτα χρόνο στα 0-402 μέτρα και στην κατηγορία TIGER κατάφερε 9,89 δευτερόλεπτα στα 0-402 μέτρα.

Ο μόλις 21 ετών, Γιάννης Λαμπρόπουλος, αγωνίζεται ήδη τέσσερα χρόνια σημειώνοντας αξιοθαύμαστη πορεία στο άθλημα που αγαπάει… ένα ταλέντο που χρίζει προσοχής και παραδειγματισμού λόγω της σκληρής δουλειάς που κάνει μέσα από την οποία αποδεικνύει ότι το μέλλον είναι δικό του. Και πραγματικά είναι δικό του γιατί το πάθος και η θέληση γι’ αυτό που ασχολείται δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μάλιστα ο Γιάννης, με τα δίκυκλα που τρέχει στους αγώνες του και τα οποία αποτυπώνουν οι φωτογραφίες, έχει πραγματοποιήσει παγκόσμια ρεκόρ χρόνου με την αξία του ως Πρωταθλητής.

πηγή patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top