30 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Τζαβάρας: "Η ιστορική βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας δεν πρόκειται να κλείσει"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας με αφορμή δημοσιεύματα περί κατάργησης της βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας δηλώνει τα εξής:

«Η ιστορική βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας δεν πρόκειται να κλείσει. Το Υπουργείο ενδιαφέρεται για τη διατήρηση και την ανάπτυξη αυτής της βιβλιοθήκης και αποκλείεται η κατάργηση της.

Η βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας δεν πρέπει να κλείσει γιατί δεν είναι δημόσια υπηρεσία με την τυπική σημασία της λέξης, αλλά τόπος ιστορικός όπου έχει αποτεθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά, σε σχέση με την ιστορία της Ανδρίτσαινας και ευρύτερα της Πελοποννήσου. Επίσης έχει αποτεθεί με πράξεις ευεργεσίας η αγάπη και η υποστήριξη προς την πατρίδα, από επιφανείς Έλληνες, αληθινούς πατριώτες, που η ξενιτιά δεν μόλεψε ούτε αλλοίωσε την ελληνική ψυχή τους.

Τέτοια είναι η περίπτωση του αείμνηστου Αγαθόφρωνα Νικολόπουλου ο οποίος συνέλεξε στο Παρίσι όπου εργαζόταν ως βιβλιοθηκάριος περίπου 4.000 τίτλους βιβλίων τους οποίους και δώρισε στη βιβλιοθήκη δημιουργώντας έτσι τον πρώτο σημαντικό πυρήνα της.
Εξάλλου, με αφορμή τις φήμες περί κατάργησης της βιβλιοθήκης που διακινούνται επιτηδείως ζήτησα από τον αρμόδιο Υφυπουργό ΠΑΙΘΠΑ κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να μάθω ποια είναι η θέση του.

Ο υφυπουργός μου απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε τέτοια πιθανότητα, αναφέροντας μου χαρακτηριστικά ότι η βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας και η βιβλιοθήκη της Κέρκυρας είναι δύο από τις πιο ιστορικές βιβλιοθήκες».

πηγή ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top