28 Ιουν 2013
0 σχόλια

Σαμαράς: «Ο αγωγός ΤΑΡ βάζει τέλος στα σενάρια για Grexit»

Δήλωση για τη σημασία του αγωγού ΤΑΡ για την Ελλάδα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση από τους Αζέρους για την επιλογή του, έκανε ο Πρωθυπουργός. 

Ο Κ. Σαμαράς εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία που έγινε εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα». 

 Είπε επίσης ότι το έργο αυτό βάζει τέλος στα σενάρια για “Grexit» και αναφέρθηκε σε 2 χιλιάδες θέσεις που θα δημιουργηθούν άμεσα και 10 χιλιάδες περιφερειακά. Μίλησε επίσης για κατακόρυφη αύξηση της γεωπολιτικής σημασίας της Ελλάδας.
 

 Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά: «Πρόκειται για ένα έργο τεράστιο. Μίας πολύ μεγάλης ενεργειακής υποδομής που θα γίνει, συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία είκοσι χρόνια. Και το μεγαλύτερο που θα έχει γίνει στη Νότια Ευρώπη» 

 Πρώτον, αυτός ο αγωγός δεν ήταν το μόνο σχέδιο που υπήρχε για μεταφορά αζέρικου αερίου στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια, μέχρι πρόσφατα υπήρχε η μοναδική υποψηφιότητα ενός άλλου αγωγού που θα παρέκαμπτε την Ελλάδα τελείως και θα περνούσε από την Τουρκία στη Βουλγαρία. Κι από κει στη Ρουμανία και στην Κεντρική Ευρώπη. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top