26 Ιουλ 2013
0 σχόλια

Ολη η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση - ιδού το σήμα

Υπογράφηκε η συμφωνία μετά κυβέρνησης και φορέων για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Μετά τη σημερινή συμφωνία και τις υπογραφές στο σχετικό κείμενο, υπήρξαν τοποθετήσεις:

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - Υπουργός Οικονομικών:

Ύστερα από μία πραγματικά πολύ δύσκολη προσπάθεια, που οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, πλέον, η Ελλάδα κατόρθωσε να πάρει αυτό που ζητούσε καιρό τώρα. Δηλαδή να μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αλλά για να μπορούμε να πούμε ότι θα είναι μια μόνιμη επιτυχία, πρέπει και το μέτρο να είναι μόνιμο. Για να είναι μόνιμο, πρέπει να αποδείξουμε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχει απόδοση. Και απόδοση σημαίνει κυρίως ένα πράγμα: Ότι παρά τη μείωση του ΦΠΑ τα έσοδα δεν θα μειωθούν.


Δυστυχώς, τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι υπήρχε πολύ μεγάλο ποσοστό φοροδιαφυγής στο χώρο αυτό, τα προηγούμενα χρόνια. Το αίτημα ήταν να μειώσουμε το ποσοστό ΦΠΑ και με τον τρόπο αυτό να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Τώρα ήρθε ο χρόνος, πραγματικά να αποδείξουμε αυτό το οποίο λέγαμε.

Η πολιτεία θα πάρει όλα τα μέτρα, ούτως ώστε το μέτρο αυτό να είναι επιτυχές, αλλά εάν δεν υπάρχει η δική σας ενεργή συμμετοχή νομίζω ότι δεν θα κάνουμε τίποτε. Τα στοιχεία του φετινού τουρισμού, όπως η κα Κεφαλογιάννη μπορεί να μας πει, είναι καλύτερα του αναμενομένου. Άρα εσείς έχετε ίσως μπροστά σας μια περίοδο καλύτερη απ’ αυτή που περιμένατε. Η πολιτεία αναμένει ότι θα κάνουμε όλοι το καθήκον μας. Και εμείς και εσείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top