28 Σεπ 2013
0 σχόλια

Ειδικά σχολεία στην Ηλεία: Περιμένουν ακόμα να χτυπήσει το κουδούνι!

Δεκάδες Ηλείοι μαθητές με ειδικές ανάγκες παραμένουν στα σπίτια τους - Τεράστιες καθυστερήσεις στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών

Κοντά τρεις εβδομάδες έχουν περάσει, από την ημέρα, που το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της χώρας, δε συνέβη όμως το ίδιο και με τα Ειδικά Σχολεία οι μαθητές των οποίων ακόμα παραμένουν στα σπίτια τους.

Δεκάδες Ηλείοι μαθητές με ειδικές ανάγκες, περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή που θα επιστρέψουν στα θρανία και θα ξαναβρεθούν με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, τόσο στον Πύργο και την Αμαλιάδα όσο στην Κρέστενα και τα Λεχαινά. Κανένα από τα ειδικά σχολεία, όχι μόνο στο Νομό αλλά σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει ανοίξει, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην πρόσληψη και τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε αυτά.


Δεκάδες διδακτικές ώρες έχουν ήδη χαθεί, το σημαντικότερο όμως όλων είναι, πως αυτά τα παιδιά αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο Παιδείας ως μαθητές β΄ κατηγορίας…
«Βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι» επισημαίνει ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑΜΕΑ «Ηλις» Γιάννης Παπαδάτος, τονίζοντας ότι για ακόμα μια χρονιά, τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά αφού το Υπουργείο Παιδείας δεν προνόησε ούτε και φέτος για την έγκαιρη στελέχωση τους.

«Όλοι οι μαθητές έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και τα δικά μας παιδιά παραμένουν κλεισμένα στο σπίτι. Τι να τους πούμε; Γιατί δε τα στέλνουμε σχολείο; Η αντιμετώπιση αυτή απέναντι σε αυτά τα παιδιά δεν τιμά κανέναν και πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τους συμπεριφέρονται σας πολίτες β’ κατηγορίας».

Πηγή εφημερίδα Πρωινή
Διαβάστε περισσότερα στο ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top