18 Σεπ 2013
0 σχόλια

Κατάκολο: Υποδέχθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και πλούσια τοπικά εδέσματα το Costa Pacifica

Με παραδοσιακούς χορούς και πλούσια τοπικά εδέσματα, υποδέχθηκαν χθες στο Λιμάνι του Κατακόλου, τους τουρίστες που έφτασαν στην περιοχή με το κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica,

η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Π.Ε. Ηλείας, ο δήμος του Πύργου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου καθώς και τον Όμιλο Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας, με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων στην κρουαζιέρα της εταιρείας Costa Cruises, που «έδεσε» στο λιμάνι με το πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica και τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέφθηκαν την περιοχή, ενώ εκεί βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δημήτρης Αποστολόπουλος και πολλοί φορείς του Κατακόλου.


 Χθες το μεσημέρι, το λιμάνι γέμισε με τοπικές σπιτικές γεύσεις, από συλλόγους που προώθησαν τα προίόντα ολόκληρησης της Ηλείας αλλά και ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα που παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου προς τιμήν των τουριστών της Costa. Οι εκατοντάδες τουρίστες που βρέθηκαν στο Κατάκολο εντυπωσιάστηκαν από τις εκδηλώσεις καθώς οι φορείς που συμμετέχουν κάθε φορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κατάκολο, προσφέρουν μια ξεχωριστή «νότα» φιλοξενίας στους επισκέπτες. Έτσι οι ελιές, το τυρί, το σταφύλι, το καρπούζι και χιλιάδες άλλες γευστικές προτάσεις προσφέρθηκαν χθες στους τουρίστες του Κατακόλου, ενώ εκατοντάδες φυλλάδια από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, μοιράστηκαν με στόχο να προβληθούν οι ομορφιές, τα προϊόντα και μέρος του πολιτισμού του νομού Ηλείας.


 Λιτή αλλά στοχευμένη εκδήλωση

 Σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, χαρακτήρισε ως λιτή, αλλά στοχευμένη την εκδήλωση που έγινε καθώς όπως είπε από τη μια τιμάται η εταιρεία της Costa για τα 60 χρόνια της και από την άλλη προβάλλονται με τον πιο απλό τρόπο τα προϊόντα της Ηλείας.

 «Συμμετέχουμε σε μια ανθρώπινη, λιτή αλλά στοχευμένη εκδήλωση. Με βάση τα προϊόντα μας, την ανθρωπιά μας τιμούμε και την εταιρεία που για 60 χρόνια δραστηριοποιείται στην κρουαζιέρα αλλά βεβαίως τιμούμε και τους ίδιους τους πελάτες μας που έρχονται και αφήνουν το χρήμα τους σε μια πολλή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και για την περιοχή μας, τους τουρίστες από όλα τα γεωγραφικά μήκη του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιφάρας.

 Εικόνες αισιοδοξίας και ελπίδας

 Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, τόνισε ότι αυτές είναι εικόνες ελπίδας και αισιοδοξίας, προτρέποντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δείξουν τις εικόνες αυτές σε ολόκληρη την Ελλάδα. «Φέτος στο Κατάκολο πετύχαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από είκοσι χιλιάδες. Είναι κάτι που μπορεί η υπόλοιπη Ελλάδα να το δει και να πάρει δύναμη», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

 «Ελπίζω πως με αυτές τις προσπάθειες που γίνονται εδώ θα αυξηθεί ο τουρισμός και οι τουρίστες θα είναι ευχαριστημένοι. Με αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων του Νομού μας, νομίζω πως είναι η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή», σχολίασε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Δημήτρης Αποστολόπουλος.

 «Φέτος γιορτάζοντας τα 60 χρόνια της Costa Cruises τους τιμούμε κάνοντας αυτή την γιορτή και προβάλλουμε εκτός από τον πολιτισμό μας και τα προϊόντα μας. Είναι τέταρτη χρονιά και τρίτη φορά φέτος που κάνουμε αυτή την εκδήλωση. Ευχαριστούμε το Λιμενικό Ταμείο του Κατακόλου που μας στηρίζει, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Ηλείας», είπε τέλος σε δηλώσεις της στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», η πρόεδρος του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας, Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη.

 Η ημέρα των εκδηλώσεων στο Κατάκολο «έκλεισε» με τους χορούς του Λυκείου Ελληνίδων και τη συμμετοχή των τουριστών που διασκέδασαν με την ψυχή τους.


ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Πηγή patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top