27 Σεπ 2013
0 σχόλια

Κρέστενα:; Έσπασαν το λουκέτο και απόθεσαν τέσσερις «αυτοκινητιές» σκουπίδιαστον στον παλιό ΧΑΔΑ

Νέο επεισόδιο στο... σίριαλ της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, έλαβε χώρα την Πέμπτη τα ξημερώματα στα Κρέστενα και πιο συγκεκριμένα στον παλιό ΧΑΔΑ στη θέση «Βαρκαριές», στα σύνορα με τα Μακρίσια.

Άγνωστοι δράστες, έσπασαν το λουκέτο της εισόδου και απόθεσαν στο χώρο, τέσσερις «αυτοκινητιές» σκουπίδια, μη αφήνοντας ίχνη που να μαρτυρούν την ταυτότητά τους ή την περιοχή προέλευσης των σκουπιδιών.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή «Λίμνες» και η περιφρούρηση του χώρου, ώστε να μην εγκατασταθεί εκεί ο δεματοποιητής, έβαλε υποψίες στους κατοίκους των Κρεστένων, για ενδεχόμενη παράνομη απόθεση απορριμμάτων στον παλιό ΧΑΔΑ της πόλης, ο οποίος, με απόφαση της Περιφέρειας, δεν λειτουργεί πια ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του χώρου.


Έσπασαν το λουκέτο και μπήκαν

Ομάδα κατοίκων, από την Πέμπτη το μεσημέρι πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο και περιπολίες μέχρι αργά τη νύχτα, προκειμένου να μην επιτρέψουν την είσοδο κανενός στον χώρο.

Η τελευταία περιπολία έγινε στη 1:30 τη νύχτα, αλλά στις 5:30 χθες το πρωί, στη νέα περιπολία, οι φόβοι των κατοίκων επιβεβαιώθηκαν.

Άγνωστοι δράστες είχαν σπάσει το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας εισόδου στον σκουπιδότοπο και όπως αποδείχθηκε, με το πρώτο φως της ημέρας, είχαν αποθέσει σκουπίδια σε τέσσερα σημεία.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Α.Τ Κρεστένων, ενώ ενημερώθηκε και ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δήμος Φωτεινόπουλος. Λίγη ώρα αργότερα δε, με εντολή και του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, φορτηγό του δήμου προχώρησε στην απόθεση μεγάλου όγκου χωμάτων στην είσοδο της χωματερής, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης στο σημείο από κανέναν.

Ο ίδιος ο δήμαρχος πάντως, μιλώντας στο patrisnews.com εξήγησε πως ο δήμος, μετά και τα επεισόδια στην περιοχή των Μακρισίων, συγκάλεσε σύσκεψη με τους προέδρους των Τ.Κ (σ.σ χθες το βράδυ) και πολύ σύντομα θα έχει εμπεριστατωμένη πρόταση και εναλλακτικές λύσεις για την οριστική επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

 Νάνσυ Σπυροπούλου
Πηγή patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top