30 Οκτ 2013
0 σχόλια

Έξω από τη Βουλή οι Ολυμπιονίκες (pics+vid)

«Δώστε μας ό,τι μας ανήκει. Δοξάσαμε την Ελλάδα. Δεν είμαστε επαίτες». «Η πατρίδα μας τίμησε. Δεν έχετε το δικαίωμα να πάρετε αυτή την τιμή πίσω».

Αυτά αναφέρουν τα δύο πανό τα οποία κρατούν οι 50 περίπου συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών.

Η απόφαση του υπουργού, Κ. Μητσοτάκη, να συμπεριληφθούν κι εκείνοι στο μέτρο της διαθεσιμότητας -κινητικότητας έχει εξοργίσει τους αθλητές.


Ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, που έχουν διορισθεί με το Νόμο 2725/1999 με ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον υπουργό αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Ο κ. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αδυνατεί να αντιληφθεί για άλλη μια φορά, το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί στην κοινωνία και τη Δημόσια Διοίκηση με τις πράξεις του, και για να καταφέρει να πετύχει «να βγουν οι αριθμοί», ξεχνά και αυτά που έχει νομοθετήσει η ίδια η Πολιτεία.

Ο κ. Υπουργός λησμονά, ότι ο διορισμός των Διακριθέντων Αθλητών στην Δημόσια Διοίκηση πραγματοποιείται βάσει Ειδικών Διατάξεων του Ν.2725/1999 που ισχύουν έως και σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιακά, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διορίζονται σε κενές Οργανικές θέσεις Δημοσίου Δικαίου, εφόσον έχουν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν.

Ουσιαστικά ο νόμος, αποκωδικοποιεί το «Ευχαριστώ» της Πολιτείας για ΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ που προσέφεραν οι Έλληνες Πρωταθλητές, υψώνοντας την Ελληνική Σημαία, δίνοντας τους αυτό που μπορούσε, την εξασφάλιση εργασίας στον Δημόσιο Τομέα, την εξασφάλιση του μέλλοντος τους.


Δείτε περισσότερα εδώ: www.newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top