29 Νοε 2013
0 σχόλια

Με τα . . . εφτά κακά της μοίρας του παλεύει ο δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων!

Τι επισημαίνει ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος για τα προβλήματα σε οδικά δίκτυα, χείμαρρους και Αλφειό - Να προχωρήσουν σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της περιοχής

Με τον φόβο των πλημμυρών, ζουν τον τελευταίο καιρό και για μια ακόμα χρονιά, οι κάτοικοι του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, που δεν προλαβαίνουν να ανασάνουν, αφού έρχεται η  μια καταστροφή μετά την άλλη.  Χαλάζι, κατολισθήσεις, ζημιές μεγάλες στην αγροτική οδοποιία και κάθε φορά που βρέχει, παραμένει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων και όχι μόνο από μια πλευρά του δήμου, αλλά από πολλές, αφού δεν βοηθάει και η μεγάλη γεωγραφική του πλέον έκταση , καθώς τα μέτωπα είναι πολλά.

Ο δήμος από την πλευρά του, παλεύει με τις κακές καιρικές συνθήκες, με όλα τα μέσα που διαθέτει η τεχνική υπηρεσία και το προσωπικό που είναι μόνιμα στους δρόμους, ωστόσο μεγάλα και σημαντικά έργα που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα και κυρίως να οχυρώσουν τα «ευαίσθητα» σημεία του δήμου  απέναντι στις πλημμύρες, βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα. Ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, έθεσε και υπόψη του περιφερειάρχη τα θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου καθώς και των άλλων μεγάλων έργων  που επείγουν και πρέπει σύντομα να διευθετηθούν.


Πρώτο και κυρίαρχο είναι να συνεχιστεί από την Πολιτεία η ομαλή χρηματοδότηση του έργου του δρόμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων που ενώ ξεκίνησε καλά με έναν προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων ευρώ, από τη στιγμή που οι στρόφιγγες των πληρωμών έκλεισαν, οι εργασίες είναι φυσικό να πηγαίνουν πίσω.  Γι αυτό και ο κ. Μπαλιούκος τόνισε ότι αν η Πολιτεία δεν κατανοήσει  ότι χρειάζεται συνέπεια στις πληρωμές, κινδυνεύει η ομαλότητά του γιατί η ολοκλήρωση του έργου είναι καθοριστική για την οδική σύνδεση των δύο βασικών αξόνων του δήμου.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τη δημοτική αρχή, είναι αυτό της γέφυρας της Τσεμπερούλας.  όπως ανέφερε ο δήμαρχος, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις πολλές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ο χείμαρρος που  μάζεψε υπερβολικά πολλά νερά, έχιε υποσκάψει το οδόστρωμα, τον παλιό δρόμο και μια τέτοια κατάρρευση του οδικού άξονα αποκόπτει όλη την περιοχή.  

Επίσης, το ζήτημα του Αλφειού, παραμένει ακόμα μετέωρο και γι αυτό ο κ. Μπαλιούκος  ζήτησε από τον Περιφεριάρχη, να φροντίσει να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου – που δεν έχει γίνει ακόμα αν και το έργο είναι πλήρες από κάθε άποψη- και δεν υπάρχει λόγος να καθυστερεί, γιατί νοιώθουν ασφάλεια όταν ο εργολάβος θα είναι παρών, ενώ θα βοηθήσει με παρεμβάσεις σε κάποια σημεία που υπάρχει πρόβλημα.

Η δέσμευση βέβαια είναι ότι εντός των ημερών θα γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος «στο πρώτο κομμάτι από το Φλόκα ως τα Καλυβάκια που το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, υπάρχει μια προοπτική. Ο Αλφειός βέβαια θα κατέβει, θα φουσκώσει γιατί οι βροχές είναι πολλές, αλλά δεν θα μας απειλήσει.

Το ζήτημα που εμείς βάζουμε, είναι το τι γίνεται με την περιοχή πίσω από τον Αλφειό μέχρι το Σέκουλα όπου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και δεν έχει γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα υψηλής παραγωγικότητας χώροι, περιουσίες αγροτών και έργα υποδομής που με κόπο έχουμε κάνει. Κάνουμε λοιπόν έκκληση στην Πολιτεία ακόμα και την τελευταία στιγμή να παρέμβουμε πυροσβεστικά, να συνεισφέρουμε κι εμείς από το ταμείο του δήμου, αλλά να κάνουν το ίδιο και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς.

Οι κάτοικοι των Ασπρων Σπιτιών έχουν απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρονται, γιατί αν και με πολλές πιέσεις και κόπο καταφέραμε να περάσουμε τις 750.000 ευρώ για να γίνει η οριοθέτηση αυτού του κομματιού, που όμως δεν είναι αντιπλημμυρικό έργο. Πρέπει να προβλεφθεί άλλο αντιπλημμυρικό έργο και να ενταχθεί για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο πλημμυρών.»

Πηγή εφημερίδα Πρωινή
ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top