27 Νοε 2013
0 σχόλια

Ομόφωνα αθώος ο Βαξεβάνης για την λίστας Λαγκάρντ

Ομόφωνα αθώος για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, παρόλο που ο εισαγγελέας είχε προτείνει νωρίτερα την ενοχή του.

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε και στο Εφετείο ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «HOT DOC» Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ, μετά από ολιγόωρη διακοπή του Τριμελούς Αυτοφώρου ώστε να εκδώσει την τελική απόφαση, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων και των συνηγόρων υπεράσπισης του δημοσιογράφου.


Ο εισαγγελέας νωρίτερα πρότεινε την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο «HOT DOC» είναι προσωπικά δεδομένα, μόνο και μόνο διότι αναγράφεται το επάγγελμά τους αν και δεν υπάρχουν αριθμοί και ποσά. Η δημοσιοποίηση της λίστας, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό του εισαγγελέα δεν ωφέλησε γιατί οι οικονομικοί εισαγγελείς την είχαν ήδη 15 μέρες πριν και θα έκαναν ολοκλήρωναν τη δουλειά τους. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε ο εισαγγελέας, δεν θα ίσχυε αυτό περί προσωπικών δεδομένων αν είχαν δημοσιοποιηθεί μόνο τα ονόματα προσώπων του δημόσιου βίου ή έστω παρένθετων σε αυτά προσώπων. Για αυτούς τους λόγους προτείνει την ενοχή του.

Διάβασε περισσότερα στο: gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top