30 Νοε 2013
0 σχόλια

Γιατροί νοσοκομείου Πύργου: "Λειτουργούμε σαν . . . Κέντρο Υγείας!"

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για πολλοστή φορά οι γιατροί - Υπερψηφίστηκε στη Γ.Σ. της Ένωσης Ιατρών η πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου για ένα Νοσοκομείο στην Ηλεία

Ως ένα μεγάλο Κέντρο Υγείας, χαρακτηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου» η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, επισημαίνοντας πως οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό αλλά και σε υγειονομικό υλικό δεν του επιτρέπουν να προσφέρει τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης για τις οποίες και δημιουργήθηκε!


Μάλιστα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευσης τους, η πλειοψηφία των γιατρών τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας ενός και μόνο Νοσοκομείου στο Νομό, του Νοσοκομείου Πύργου, υπερψηφίζοντας την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου (1-10-2013) το σκεπτικό της οποίας στηρίζεται στο γεγονός ότι το «Ανδρέας Παπανδρέου» διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και θα πρέπει σε αυτό να μεταφερθεί και να ενσωματωθεί το προσωπικό των Νοσοκομείων Αμαλιάδος και Κρεστένων. Η πρόταση αυτή του Επιστημονικού Συμβουλίου, κατατέθηκε στο σώμα από τον ιατρό Γεράσιμο Ρούμπη και έλαβε 19 ψήφους.

Στη Γενική Συνέλευσης όμως, κατατέθηκαν ακόμα δυο προτάσεις. Η μια από τον Διευθυντή Χειρουργικής Ανέστη Παπαδόπουλο ο οποίος και πρότεινε οι δυο Ενώσεις των γιατρών, του Πύργου και της Αμαλιάδας να καλέσουν σε δημόσιο χώρο φορείς και πολίτες του Νομού προκειμένου να συζητήσουν τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων εξαιτίας των ελλείψεων προκειμένου να δουν πως μπορεί να υπάρξει ασφαλής λειτουργία (έλαβε δυο ψήφους).

Πηγή εφημερίδα Πρωινή
Διάβασε περισσότερα στο ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top