29 Δεκ 2013
0 σχόλια

Ηλεία: Οι μαθητές του Δημ. Σχολείου Δουνεΐκων συγκέντρωσαν τρόφιμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη

Η στήριξη προς το συνάνθρωπο, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο κρίσης που διανύουμε, είναι βασικό μέλημα για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού σχολείου Δουνεΐκων, οι οποίοι και αυτά τα Χριστούγεννα έκαναν το καθήκον τους, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση, χωρίς να ευελπιστούν σε κάποια επιβράβευση, αφού γι’ αυτούς το νόημα… έγκειται στην προσφορά.

Και πράγματι, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Δουνεΐκων έχουν μάθει να προσφέρουν ανιδιοτελώς, έχουν μάθει πόσο σημαντικό είναι να απλώνεις το χέρι προς το συνάνθρωπο που σε χρειάζεται και να τον στηρίζεις στη δύσκολη στιγμή.


Ανιδιοτελής προσφορά

Οι μικροί μαθητές δεν χρειάστηκε να το σκεφτούν πολύ, με την παρότρυνση και των δασκάλων τους, της κας Ολυμπίας Γιαννακοπούλου και της κας Κατερίνας Καζίλα, προχώρησαν στην συγκέντρωση τροφίμων, για τις οικογένειες της περιοχής που έχουν πραγματικά ανάγκη και απέδειξαν ότι η προσφορά έχει θέση και χώρο, παντού και πάντα…

Φέτος, ζητήθηκε και η συνδρομή των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου των Δουνεΐκων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως και με μεγάλη χαρά προσέφεραν τα δικά τους σακουλάκια αγάπης για το συνάνθρωπο.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σχολείου και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Δουνεΐκων, όπου και ο αιδεσιμότατος π. Κωνσταντίνος Βισβάρδης, ανέλαβε την διανομή τους στις οικογένειες που χρειάζονται στήριξη αυτή την περίοδο.

Οι μαθητές ήταν πολύ χαρούμενοι, που για ακόμη μία χρονιά μέσα από την δική τους προσφορά, θα δώσουν χαρά και ανακούφιση σε κάποιους συνανθρώπους τους.

Οι δασκάλες του διθέσιου δημοτικού σχολείου Δουνεΐκων, κα Ολυμπία Γιαννακοπούλου και κα Κατερίνα Καζίλα, σχολιάζοντας την προσφορά των παιδιών, ανέφεραν στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Την σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως της κρίσης των αξιών, είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε όπως μπορούμε στην άμβλυνση των προβλημάτων των διπλανών μας και να οδηγούμε τους μαθητές μας στο δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς».

Και φυσικά, η προσφορά των παιδιών δεν σταματά εδώ, αφού το δημοτικό σχολείο Δουνεΐκων είναι ένα από τα πιο δραστήρια σχολεία και έπεται συνέχεια…

Μαρία Καραμπάτση
Πηγή patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top